Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8,5 hónapos lányom szinte...

8,5 hónapos lányom szinte minden alkalommal kikakál a pelenkából, bármilyen van rajta, és bármennyire meghúzzuk. Mit tudnánk tenni?

Figyelt kérdés
Az okozza a gondot, hogy 1 hónapja megtanult felülni, és azóta mindig ülve kakil, ha érzi, hogy kell, felül. Ennek köszönhetően hátul felfelé talál magának helyet a kaki, és ha egy nagyobb adagot sikerül produkálni, egyszerűen kijön. A pelus eleje meg tök üres. Próbáltunk már sokféle pelenkát, olyat használunk direkt, aminek gumis a dereka hátul, mert az legalább néha megfogja. Meghúzzuk rendesen, de egy nagyobb mennyiséggel nem bír el. Gondoltam arra, hogy nem jó a méret, de 3-as pelust használunk, a lányom 7,2 kiló, szóval még bőven határon belül van, mert az elvileg 9 kilóig jó. Ha véletlenül nem ülve intézi a dolgot, nincs baj, szóval tényleg csak az a baj, hogy ülve akarja mindenáron intézni. Másnak is van ilyen gondja? Esetleg egyel nagyobb méret megoldás lehetne (habár kb a hónaljáig ér a 4-es)?
2016. márc. 20. 12:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Én megpróbálnék nagyobb (4-es) pelust használni.

A lányunknál is akkor váltottunk, amikor minden kijött belőle, pedig még határ alatt volt a súlya. Azóta nagyon ritka a baleset.

2016. márc. 20. 15:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Na ezt mintha én írtam volna! Picinek minden pelus jó volt. Kb 1 hónapja jelentkezett ez a probléma nálunk. Ha a pihenőszékben van félig ültetve, akkor hátul szép kis folt keletkezik a bodyn. Én lányom 7 hónapos, 8,5 kg. Először 4-es pelusra váltottunk. Nem változott semmi, hiába nagyobb. Próbáltuk a tescos zöld pelust, na az katasztrófa volt ilyen téren. Volt, hogy napi két balesetünk volt, nem is egyszer. Akkor az addig gyakran használt Babylove is majdnem naponta ezt produkálta. Most Libero 4-est vettünk, ez nem 18kg-ig van, hanem 14kg-ig, így elég jól illeszkedik. Nem mondom, hogy nincs baleset, de ritkábban. Heti 1-2x, nem naponta. Legközelebb megnézzük mit tud a Pampers, bár kicsinek ez volt az egyetlen, ami a combjánál eresztett néha, de azóta sokat hízott a pici. Hátha majd most...
2016. márc. 20. 16:59
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, próbálkozom akkor nagyobbal.
2016. márc. 21. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!