Tudom, hogy akkor ülhet önállóan támasz nélkül, ha már egyedül fekvő helyzetből, vagy kúszásból felül a földön a baba. Ettől még nagyon messze van a 7 hónapos lányom, épp csak forog, nem is kúszik. Viszont pár napja rájött, hogy kapaszkodva fel lehet ülni. Először kicsit bátortalanul csinálta, hol sikerült-hol nem, de nagyon hamar belejött. Tegnap óta folyton felül(felhúzza magát), ha van lehetősége kapaszkodni. Kiságyban, kocsiban folyton ücsörög. Nem akarom erőszakkal fektetni, hogy azt higgye, valami rosszat csinál és le kell szoknia róla, de a gerincét is nagyon féltem. Ilyenkor mi a teendő?
Ha egyenes háttal ül, és nem a hasára görnyedve ücsörög, akkor nincs baj. Ha csak úgy, akkor a babakocsit emeld fel olyan szögben, hogy támasz legyen a hátának. Vagy otthon helyezd úgy, hogy párnával alátámasztasz, így mentesíted a gerincét.
2016. márc. 19. 13:36
2/11 anonim válasza:
Kuszást tanitanàm neki nagy erőkkel hogy arra a mozgasformára koncentraljon.
Ha magát huzza ülesbe valoszinusitem hogy előre is bukna hogy tehermentesitse a gerincet. Nem kell annyit lenni a kisagyban es akkor nem tud felkapaszkodni.
Van neten gyakorlat kuszastanitasra 3 nap mulva màr megy is
Köszi! Egyenes háttal ül ameddig el nem fárad. Igen, próbálom támasztani a hátát, kocsi támláját megemeltem, de mintha élvezné, hogy segítség nélkül ül, csak azért sem akar támaszkodni, csak ha fárad.
2016. márc. 19. 13:42
4/11 anonim válasza:
Először kuszas mászással a hátizomnak kell erősödnie hogy megtartsa a gerincet. Koràbbi ülèssel nagy az esely gerincferdules kialakulására
2016. márc. 19. 13:42
5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a linket, gyakorolni fogjuk!
2016. márc. 19. 13:45
6/11 anonim válasza:
Szívesen :)
Nàlunk bevàlt, habár az volt a baj, h gyermekem csak körbe körbe kuszott és tenyleg 3 nap mulva màr ment minden, ahogy kell :)
2016. márc. 19. 13:58
7/11 anonim válasza:
Nem jo, ha felcserelodnek a mozgasfejlodesi szakaszok. Elobb kusszon-masszon a pici, es csak utana uljon.
2016. márc. 19. 14:51
8/11 anonim válasza:
pont kitámasztani nem szabad a babát! ameddig egyenes háttal ül, addig maradhat, hisz ő ült fel, el fog dőlni ha már nem jó... de kitámasztani nem szabad, a babakocsit is csak félig döntsd meg
2016. márc. 19. 15:30
9/11 anonim válasza:
A lányom a kúszást kihagyta, 7,5 hónaposan a négykézláb hibtazasbol ült fel (ezt akkor hetek óta csinálta), két héttel később kezdett el mászni. Nekem mindenki azt mondta (gyerekorvos, védőnő, gyógytornász ismerős), hogy semmi gond ezzel, lényeg, hogy ne maradjon ki a mászás.
Amúgy ő is mielőtt megtanult rendesen felülni, felhuzta magát, tök egyenes háttal ült, mint a cövek, sose volt görbe. Erre is azt mondták, hogy hagyjam békén ülni, magától csinálja. Erőltetni nem szabad, de akadályozni se.
2016. márc. 19. 16:49
10/11 anonim válasza:
Az én kisfiam 6 és fél hónapos kora óta ül és ekkor bizony még se nem kúszott, se nem mászott. Utána kezdett el kúszni, aztán mászni, 11 hónaposan pedig már stabilan és önállóan járt. Ő is fogta magát és felhúzta a babakocsi oldalába és felült. Ja, és nem tudtam volna megcsinálni, hogy nem hagyom, mert ő az ágyon fekve is fogta magát, rátámaszkodott a könyökére és hasizomból felhúzta magát ülésbe. Ha akartam volna se tudtam volna ellene mit tenni. És amúgy egyenes háttal ült.
Szerintem neked sem kell ellene tenni semmit. Szerintem úgysem tudnál. Egy dolgot nem szabad, ha sehogyan se tud ülni és ülteted azzal, hogy kitámasztod ülésbe. Azt nem szabad.
Viszont ha ő saját magától van olyan erős, hogy ülésbe felhúzza magát, akkor az azt jelenti,hogy elég erős hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!