Kinek mi a tapasztalata fütyi témába?
Én születésétől kezdve minden fürdésnél hátrahúztam annyira, amennyire a bőr engedte (anyós tanácsára). Pár hónapos korától gond nélkül teljesen hátra lehet húzni, nincs vele semmi baj. Most 3 éves, már magának húzza hátra és vissza fürdésnél.
Azt nem értem, hogy maradna úgy. Ha hátra lehet húzni a bőrt, akkor vissza is.
Azt meg végképp nem értem, miért mondják manapság, hogy nem kell csinálni vele semmit. Aztán meg itt olvasom, hogy sebészeten vágták fel, mert letapadt, meg a gyerekorvos rántotta vissza, a gyerek ordít a fájdalomtól, aztán napokig kenegetni kell... stb.
Köszi a 0-ra pontozást, nem tudom az 1-es mennyivel adott hasznosabb tanácsot, amikor a saját tapasztalatomat írtam le, amiről szólt a kérdés!
Bár tudom, sokan tettszik-nem tettszik gombnak használják a kezecskéket...
Hiába nem tettszik a válaszom, akkor is így van/volt.
3-as, azért pontoztak le, mert Ti vagytok a ritka kivételek, és úgy beszélsz erről, mintha másnál azért lenne gond, mert nem csinálta volna jól a dolgot.
Nos, szeretnélek felvilágosítani, az esetek többségében nem oldódik meg azzal, hogy fürdéskor felhúzzák. Nektek szerencsétek volt. Azért mert más kevésbé szerencsés még nem idióta, ahogy azt sugallod is.
Nálunk a fiam 5 éves, nem tudtam soha hátrahúzni, mert olyan kis vékony a bőre, hogy azonnal reped. Kapaszkodj meg! ORVOSI tanácsra hagytam békén, mert a sok berepedés a végén szűkületet okozott volna. Még így sem biztos, hogy nem az van. Gyereksebészhez kell vinnem, és csak bízni tudok benne, hogy lesz valami kevésbé durva megoldás erre.
De tényleg, barom vagyok, hogy nem húztam hátra fürdéskor.
A csecsemősök, a gyermekorvosunk és a védőnőnk tanácsára a kezdetektől naponta hátrahúzom a fiamnak (persze nem erőszakosan és fájdalmat okozva), megmosom és olajozom. Elmúlt 1,5 éves és egy ideje már teljesen hátramegy neki és gond nélkül tisztítjuk.
Nem mondom, hogy mindenkinek így kell csinálnia, azonban ismerősi körben aki óvatoskodott és nem merte húzogatni, ott sajnos többnyire a sebészeten kötött ki a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!