Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél éves a babám és még...

Másfél éves a babám és még nem beszél! Kezdek félni hogy valami gond van!?

Figyelt kérdés
Olyan egy éves kora körül mondogatta hogy mama , baba , még az apát is! De mintha elfelejtette volna ezeket mostmár csak utánozza a dolgokat állat hangok autó hangja stb...! Más is van hasonló cipőbe? Ja és alvás gondunk is van , még mindig fel ébred éjszaka, nem sír soha de játszik egy kicsit, pelus csere és alszik tovább de ez kb 2 óra hossza másnap meg 11 ig alszik ! Jolvan ez így?
2016. márc. 17. 21:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Abszolút jó szándékkal írom, de ha egy másfél éves gyerek hisztijére az a reakció, hogy fejet hajtasz, és úgy lesz, ahogy kívánja, akkor mit csinálsz majd az igazi hisztiknél? Egy ekkora gyerek hisztije semmi gyakorlatilag. El lehet terelni a figyelmét, ki lehet zökkenteni, hamar átlendül rajta. Te vagy a felnőtt, nagy csodákat fogsz látni 1-2 év múlva, ha nem kezeled ezeket a dolgokat a helyükön.

HOzzáteszem a sok tv árt a beszédfejlődésnek.

2016. márc. 18. 09:05
 12/20 anonim ***** válasza:
Jesszusom...non stop megy a tv egy masfel eves gyereknel? Ne haragudj de te normalis vagy??? Inkabb foglalozni kellenne a gyerekkel nem a tv-t bekapcsolni neki. Persze h nem alszik vissza ja jatek van neki megy a tv-ben a mese.lefekves elott adsz neki egy uj pelenkat,akkor minek kell Minden ejjel cserelni?
2016. márc. 18. 09:35
 13/20 anonim ***** válasza:
A Tv nagyon sokat árt a beszédfejlődésnek, ha így folytatod 3 évesen is gond lesz... Erről surgősen szokjatok le, az ő korában maximum fél-1 óra mese naponta, nem egész nap és éjjel főleg! Jézusom!
2016. márc. 18. 09:37
 14/20 A kérdező kommentje:
Foglalkozok vele sokat a tv ugy kezdődött h olyan szinten anyás h még a vc re se tudok nélküle menni! És h legalább meg tudjak főzni normálisan be kapcsoltam neki a mesét és be vált...lekötötte aztán ha apjával volt ő is használta ezt a módszert hogyha valamit csinált és nem tudott tőle ez volt pár alkalommal és utána már ő követelte ki ha más ment a tv be h legyen mesén! Tudom h ez nem jó ha nem ájuldoznátok akkor is!!!!! De sajnálom sirni hagyni, majd probálom orvosolni ezt a hejzetet , de a kérdés nem ez volt egyépként hogy jó e neki a tv!
2016. márc. 18. 10:57
 15/20 anonim ***** válasza:
62%

egyéPként???

Anyám...

2016. márc. 18. 11:45
 16/20 anonim ***** válasza:

Hiába nem ezt kérdezted, ha egyszer kibukott, hogy a tv minden bajotoknak a gyökere. Vagyis nem is a tv, az csak a következménye annak, hogy "sajnálod sírni hagyni" (Bár nekem van egy olyan érzésem, hogy inkább nem bírod hallgatni.)

Az nagyon dicséretes, hogy babakorában nem hagytad sírni, mert akkor még az elemi igények kielégítéséről szól a történet, de ahol most ti tartotok, az nem szükséglet, hanem sima rossz szokás. És erről le szabad, sőt, a gyerek érdekében le kell szoktatnod! Igen, akkor is, ha sír! Nagyon csúnya helyzetben fogod magad találni néhány év múlva, ha annyira nem bírod elviselni a sírását, hogy inkább mindent ráhagysz, csak maradjon csendben.

Tudatosítsd magadban, hogy igenis jogod van határokat szabni a gyerekednek, nem azért, hogy ezzel perverz módon kiéld a hatalomvágyadat, hanem azért, mert ez az ő érdeke.

2016. márc. 18. 12:03
 17/20 anonim ***** válasza:

Az, hogy egy gyereket nem hagyunk sírni nem egyenlő azzal, hogy követelőzik a TV miatt, és hisztizik, tehát ugrunk neki.

Jó úton jársz, ha így folytatod, pár év múlva meg is csapkod, hogy ha valami nem úgy történik, ahogy ő elképzelte.

2016. márc. 18. 12:29
 18/20 A kérdező kommentje:
Értem én h miröl beszéltek azt is tudom h már régen elrontottam a dolgot de nem hiszitek el h mien akaratos gyerek egész nap sikitozik ha valamit nem jol csinálok mármint nem ugy ahogy neki az tetszik akkor ordít! Ma voltunk vér adáson barátnőm jött el velem vigyázni a fiamra amig én vért adok, de amit művelt azt nem kívánom senkinek szégyenembe én is majdnem elsirtam magam! Az ölembe akart lenni és ugye nem lehetett de végig ordított ! Ezt csak az tudja h mien aki már tapasztalta nap mint nap átmenni ezeken a hiszti rohamokon nagyon megterhelő! És ijenkor hajlamos az ember hibákba esni!
2016. márc. 18. 14:09
 19/20 anonim ***** válasza:

Semmi baj nincsen, mindenki követ el hibákat a gyereknevelés során. Én is, tudnék mesélni... Annyi csak a teendő, hogy ha ezt észrevettük, veszünk egy mély levegőt, és megpróbáljuk helyrehozni.

Az én gyerekeim már 4 és 6 évesen, és néha még mindig kegyetlen égőn tudnak viselkedni. :)

2016. márc. 18. 14:18
 20/20 anonim ***** válasza:

Igen, tudom. Akinek hisztis a gyereke (mert megteheti), azzal mindig ezzel védekezik, hogy mi, a másik tábor el sem tudjuk képzelni, ilyet még biztos nem láttunk.

De, láttunk. Van gyerekünk.

Te tulajdonképpen félsz egy másfél évestől? Lesz nagyobb is, mint Te. Felnőtt vagy, és azt próbáld megérteni, hogy a szabályok nem ellene irányulnak, neki szüksége van rá, azok a kapaszkodók az életében. Ha meggyőződésből teszel dolgokat, akkor nem fogsz megijedni a reakciójától, és jobb lesz minden. Azonnal biztos nem, hiszen meg fogja lepni a reakciód, de később igen. Ha rendet tanul, azzal neki segítesz, nem pedig ártasz vele.

Ha nem megy, akkor kérj segítséget, mert tényleg eljön a dackorszak, ahol csodát fogsz látni.

2016. márc. 18. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!