Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit kell eljárni otthonról...

Mennyit kell eljárni otthonról egy 9-10 hónapos babával?

Figyelt kérdés

Nem a napi sétára gondolok, hanem hogy azon kívül, kirándulni, állatkert, játszótér, játszóház vagy bármi egyéb látványos, izgalmas progi. Szükséges egyáltalán egy ekkora babával? A szocializáció miatt? Hogy esetleg találkozzon kortársakkal? Még akkor is ha csak babakocsiba fekvő baba?

Ti hova és mennyit viszitek ennyi idős babátokat?

2010. ápr. 2. 14:09
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem kezdettől szükséges, hogy emberek, érdekes események, helyszínek táruljanak a szeme elé. Sokat lát, hall - gyorsabban fejlődik az értelme, mozgása is ezáltal.

Ha nagyvárosban laksz, könnyű akár naponta, kétnaponta beiktatni egy új programot.

Mi kisvárosban élünk, de úgy kéthetente mindig mentünk, megyünk vidéki programokra, főleg így jó időben. És hetente egy-két helyi program is akad: játszótértől, játszóháztól a bábszínházig, kirakodóvásárig, buszozásig sokminden. Bár a bábszínházat inkább úgy kétéves kor felett érdemes felkeresni.

2010. ápr. 2. 14:15
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

13 honapos a lanyom,sehol nem voltunk,csak a napi séta.

Ebben a korban böven elég a bokrokkal,fàkkal,jàrmüvekkel stb ismerkedni.Szerintem egy cirkuszt,szinhazat nem is élvezne,söt...

Àllatkertbe szerintem szintén akkor érdemes ha màr legalabb 1-2 éves.S akkor is csak egy alkalmi élményként.

It a nyàr,a jàtszotör,a homokozo a legfontosabb most,ott is van böven gyermek.

2010. ápr. 2. 14:16
 3/8 anonim ***** válasza:
55%
Szia, én próbálom vinni őt mert szerintem igenis szoknia kell, nem lehet 1 éves koráig burokban tartani, mert utána nehezebb lesz, és a lányom is nagyon szereti, igényli, amint nyílik az ajtó, már nagyon boldog, hogy megyünk. Ugyan állatkertben még nem voltunk, de szerintem 9-10 hónaposan már el lehet vinni, abból gondolom, hogy a lányom például nagyon meg szokta nézni ha lovakat, kutyákat, tyúkokat látunk séta közben, szóval jobban megnézi mint az embereket. És a többi gyerek társaságáz is jó ha szokják mert ha esetleg bölcsiba megy, később pedig oviba, nem mindegy, hogy mennyire találja majd fel magát.
2010. ápr. 2. 14:16
 4/8 anonim ***** válasza:
64%
Holnap lesz a fiam 6 hónapos, vasárnap megyünk az állatkertbe. Kell neki is hogy emberek között legyen, mert különben félős lesz. Nem lehet bezárva állandóan...
2010. ápr. 2. 14:37
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :) :) Fiam 10 hónapos, de eddig nem nagyon mentünk vele. Ugyan 4 hónaposan volt velünk állatkertben... :)Meg persze néha eljön velünk nagy bevásárlásra meg hasonlók.

amikor levisztek egy ennyi idős babát játszótérre, mit csinál, vagy hogy csináljátok. Ha pl. már tud ülni. Beültetitek a homokozóba? Nem eszi meg a homokot? :) Vagy csak nézelődik a babakocsiból?

2010. ápr. 2. 14:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi ugyanígy vagyunk bár 1x volt játszóházban is. :) Nekünk van kert és van homokozója is így még játszótérre se viszem de itt nincs is. Csak a szomszéd babával szoktunk játszani. És igen, megeszi a homokot ha nem figyelek.

13 hónapos

2010. ápr. 2. 16:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja, és mi is megyünk hétvégén az állatkertbe. 3 hónaposan még átaludta.
2010. ápr. 2. 16:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy ha lesz végre tényleg jó idő, akkor kimennénk ligetbe, ott is sok színes dolog van vagy Margit sziget... megint állatkert :)
2010. ápr. 2. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!