Mennyit kell eljárni otthonról egy 9-10 hónapos babával?
Nem a napi sétára gondolok, hanem hogy azon kívül, kirándulni, állatkert, játszótér, játszóház vagy bármi egyéb látványos, izgalmas progi. Szükséges egyáltalán egy ekkora babával? A szocializáció miatt? Hogy esetleg találkozzon kortársakkal? Még akkor is ha csak babakocsiba fekvő baba?
Ti hova és mennyit viszitek ennyi idős babátokat?
Szerintem kezdettől szükséges, hogy emberek, érdekes események, helyszínek táruljanak a szeme elé. Sokat lát, hall - gyorsabban fejlődik az értelme, mozgása is ezáltal.
Ha nagyvárosban laksz, könnyű akár naponta, kétnaponta beiktatni egy új programot.
Mi kisvárosban élünk, de úgy kéthetente mindig mentünk, megyünk vidéki programokra, főleg így jó időben. És hetente egy-két helyi program is akad: játszótértől, játszóháztól a bábszínházig, kirakodóvásárig, buszozásig sokminden. Bár a bábszínházat inkább úgy kétéves kor felett érdemes felkeresni.
13 honapos a lanyom,sehol nem voltunk,csak a napi séta.
Ebben a korban böven elég a bokrokkal,fàkkal,jàrmüvekkel stb ismerkedni.Szerintem egy cirkuszt,szinhazat nem is élvezne,söt...
Àllatkertbe szerintem szintén akkor érdemes ha màr legalabb 1-2 éves.S akkor is csak egy alkalmi élményként.
It a nyàr,a jàtszotör,a homokozo a legfontosabb most,ott is van böven gyermek.
Köszi a válaszokat :) :) Fiam 10 hónapos, de eddig nem nagyon mentünk vele. Ugyan 4 hónaposan volt velünk állatkertben... :)Meg persze néha eljön velünk nagy bevásárlásra meg hasonlók.
amikor levisztek egy ennyi idős babát játszótérre, mit csinál, vagy hogy csináljátok. Ha pl. már tud ülni. Beültetitek a homokozóba? Nem eszi meg a homokot? :) Vagy csak nézelődik a babakocsiból?
Mi ugyanígy vagyunk bár 1x volt játszóházban is. :) Nekünk van kert és van homokozója is így még játszótérre se viszem de itt nincs is. Csak a szomszéd babával szoktunk játszani. És igen, megeszi a homokot ha nem figyelek.
13 hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!