Miért fogyhat egy 8 hetes baba? Tejallergia? Reflux?
Eddig nagyon szépen gyarapodott (3280 gr-al született, 7 hétre 4503 gr volt), de pár napja történt valami, mert fogyott, többször is mértem. Eleget eszik, van elég pisis pelus, figyelem. Annyi történt a múlt héten, hogy hirtelen csak napi egy kakis pelus volt, de akkor minden egyben kijött...Láza nincs.
Úgy gondolom, hogy várok még két napig, s ha tovább fogy, akkor megyünk orvoshoz.
Addig is, volt már így valaki? Mi volt a gond?
1 hónaposan egy héten keresztül nem hízott a babám az orvos azt mondta ne aggódjunk ettől nincs baja. Nem nyugtatott meg. Nagyon hasfájós is volt, persze majd kinövi blablabla. Elvittem a kórházba.... húgyúti fertőzés. Na még jó, hogy aggódtam.
Egy hét alatt 400 grammot hízott a kórházban. Az osztályos orvos azt mondta volt mit pótolni.
Szóval ne hagyd magad lerázni, nézesd meg a babát. Lehet reflux is, allergia is, betegség is.
Az enyémnek volt étvágya és nem volt láza mégis beteg volt.
Nem beszülogatás. 7 hét alatt hízott 1200 grammnál többet! Ez bőven jó. Ha nem mérnéd naponta, akkor észre sem vennéd. Lehet nem változik a súlya, hanem épp egyik mérésnél telibb van, másiknál üresebb.
Akiknél gond van, ott egy hónap átlagát nézik, de legalább 1,5-2 hetit. Ezért nem kell naponta mérni!
Az egyik válaszolóé a születés utén nem hízott. Na az gond.
Én nem aggódnék, nem méregetném. Bukások miatt viszont gasztroenterológust kell felkeresni, ha extrémen sokat bukik. Amit tehetsz már sűrítheted a tejcsit sűrítővel. Segít benntmaradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!