Köldökgomba csecsemőnél. Volt valakinél ilyen?
Szia. Szerencsére a lányomnál elég volt a napi többszörös alkoholos fertőtlenítés, de nővérem kislányánál már nem. Neki a védőnő használta ezt a lápiszpálcát. (a gyerekorvosunk nekem is azt mondta, hogy ezt a kezelést a védőnő csinálja...)
Ez a "pálca" valamilyen szerrel van átitatva, ami ha a fertőzött területhez ér, azt elfeketítve leszárítja.
Érdemes erre rákérdezned a védőnőnél is, mert a miénk azt mondta, hogy ez a módszer már nincs nagyon elterjedve, de az egyik leghatásosabb.
Azt el sem tudom képzelni, hogy mit csinálhatnak a sebészeten a kicsivel.
Remélem tudtam segíteni.
Jó babázást!
Lápisz = ezüst nitrát.
Nem kell sebész hozzá. Egyszerűen odanyomják a vadhúshoz és "leégeti", összehúzza. Ha durva a kinövés, akkor többször alkalmazzák. Elvileg nem fáj. Nálunk a gyerekorvos csinálta a babának, félperces művelet.
Viszont ha baneocint írt, akkor ő nem fog ezzel érdemben foglalkozni. Esetleg a védőnődet megkérdezheted, nálunk ő is hordott magánál lápiszt, megcsinálta volna, ha az orvos nem lép előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!