Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire tartjátok be a...

Mennyire tartjátok be a babátoknál, hogy sómentesen kell végezni a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Az orvos szerint egyáltalán nem szabad sózni, merthogy a veséje még nem tudja kiválasztani a sót. A körülöttem lévő tapasztalt emberek meg csak legyintenek, hogy ne foglalkozzak vele, azt egyen, ami ízlik neki és só nélkül nincs is semmi íze a kajának. Mi történik, ha leheletnyit sózom a kaját, veseköve lehet?
2010. márc. 31. 19:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ja és a bébi étel gyártók nem használnak ilyesmiket legalábbis ahol mi tartunk,hogy későbbiekben fogok e a kajcsijában találni sót,cukrot azt nem tudom.
2010. márc. 31. 21:43
 12/18 anonim ***** válasza:
11%
Semennyire sem tartottam be. A saját íz ízlésem szerint fűszerezek mindent (ugyanazt eszi, amit mi) már régóta. Kislányom szereti a főztömet szerencsére.
2010. márc. 31. 21:50
 13/18 A kérdező kommentje:
és pl sajtot adtok neki? az egyik kismamakönyv azt írja, ideális, mert jól kézbe adható, a másik szerint nem, mert a sajtnak magas a sótartalma. Nos?
2010. ápr. 1. 14:39
 14/18 anonim ***** válasza:

Na en vagyok a lepontozott soellenes füszernövenyt ajanlo anyuka. köszi a lepontozast :(

De örülök hogy tetszett az ötlet es ezen felbuzdulva meg nehany tipp:bazsalikom, gyömber, kurkuma, curry, majoránna, zeller, oregánó, rozmaring, zsálya, lestyan, safrany, szegfűszeg,borsmenta, citromfű, csalánlevél. Az uccso 4 kivetelevel barmelyik adhato rizshez, krumplihoz vagy akar tejfölös tesztara. Bar a curry es a kurkuma füszerpor kurkumat nem lehet növenyben kapni. Es vigyazni kell velük meg a gyömberrel is csak nagyon kis keveset szabad tenni belölük. de pl isteni a gyömberes-kurkumas sütötökpüre vagy leves. Az uccso 4et en sütikbe szoktam tenni, de csalanbol fözeleket is lehet csinalni, mondjuk a mentabol is :) De mindkettö szupi tea is (bar inkabb felnötteknek, de kicsit ihat a baba is ha nem tömeny, bar en ugy vagyok a gyogyteakkal, hogy inkabb ne ha nincs semmi baj)

Tehat inkabb ezek, mint so. Remelem bejön.

2010. ápr. 11. 00:53
 15/18 anonim ***** válasza:

Uccso vagyok kimaradt:

A jol kezbeadhatosag hülyeseg szerintem, egy fadarab is jol kezbe adhato de ugye megse egye meg a gyerek. En sosem mertem csak ugy odaadni valamit amig pici volt hogy nesze fiam edd. neha olyan moho volt, hogy a repabol(mert az is jol kezbe adhato!?)leherapott egy hatalmas darabot, aztan ment a fuldoklas ezerrel. De nem, is ez a lenyeg, hanem :van alacsony sotartalmu sajt is, vagy tök natur csak meg kell valogatni. de ha csak azt eszik sosat akkor sincs baj. azert azt sosem mondtam, hogy esznelkül minden sot megvonni, mertekkel, leheletnyivel, (ahogy te is irtad) nincs baj, csak a sok sohoz szoktatassal van. na de: [link] itt aztan minden van a füszerekröl, bogarassz jo sok recept meg minden. Es ha sokfele füszernövenyt adsz a babanak akkor nagyon valtozatosakat ehet es jobban jar, mintha "csak" soznal.

2010. ápr. 11. 01:02
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Csak az utolsóra ne hallgass!!!Babáknak a pici són v. cukron kívül tilos bármilyen más fűszer, főleg a gyömbér, kurkuma!!! Ha nem hiszed, kérdezd a védőnődet vagy a gyerekorvosodat!
2010. ápr. 11. 06:41
 17/18 anonim ***** válasza:

FŰSZEREK KÖZÜL ADHATÓ: 7 HÓNAPOS kortól

petrezselyem, zeller, kapor,metélőhagyma,bazsalikom,kakukkfű, borsikafű,

borsmenta,szurokfű, citromfű,lestyán (kis

mennyiségben)

forrás: [link]

Mely készült a Egészségügyi Minisztérium szakmai protokolljai: Az egészséges csecsemő táplálásáról

készítette egy dietetikus

Én ezt használtam és ajánlom jó szívvel. Akik készítetek mind anyukák is.

2010. ápr. 11. 08:56
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves ma reggel 6:41es hozzaszolo. Köszi hogy leszolsz, nem veletlenül irtam, amit irtam. lehet babanak gyömbert adni es kurkumat is, nem minden nap es nem kilo szamra, DE LEHET. De ha mar itt tartunk ezt hozzataplalasnak hivjak, mert ugye azt orvost, vedönöt megkerdezve 6honapos korig csak anyatej, söt jobb ha tovabbra is csak anyatej, ha nincs akkor meg tapszer es szilard etelt 1 eves kor elött nem is ajanlanak!!! Az en vedönöm pl ezen hisztizett hogy tapszerezzem a 10 hanapos fiamat, ne etelekkel etessem. Csak hogy tudd. Az megint mas kerdes, hogy ezt mar annyira nem tartjak be hogy siman mondjak mit lehet es mit nem lehet adni, de egyseges nezet nincs. tiltjak a tejet hol 1 hol 2 de van ahol 3 eves korig. ugyanez naranccsal eperrel kismagvasokkal dioval, mandulaval es meg sorolhatnam.

Nem neked valaszoltam ez az egyik ha pedig nem ertesz egyet akkor azt ird le, es azert mert te meg abban elsz hogy nem lehet a gyereknek füszerezni az etelt ne kelljen masnak is ugy elnie. Kössz.

Es ha barki kiprobalja amit, amiket irtam annyi füszer es babaetel lehetöseg van, hogy kb 2 havonta kerül sor a gyömberre vagy kurkumara na igy meg vegkepp nem arthat.

2010. ápr. 11. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!