Lányom 1éves. Picit megfázott és borzasztóan taknyos lett. Mit csinálhatnék vele?
KAmillavirágot megfőzöd vízben és amikor már te is érzed az illatát beviszed a szobába és inhaláltok, majd jól betakarod és a kamillát hagyd bent a szobában, ezt ismételgesd, amíg nem lesz jó.
Sok sikert.
Szia!
Én két dolgot szoktam ilyenkor tenni:
Egyrészt a matraca alá (az ágyrács és a matrac közé) a fejénél teszek egy összehajtogatott plédet, hogy kicsit megemeljem a fejét - így a vizszintesnél könnyebben kap levegőt.
A másik, hogy vmilyen textilre, pl. textilpelenkára csöppentek illóolajat és ezt a fejvégnél felkötöm a rácsra. Ilyesmik jók erre: zsálya, eukaliptusz, kakukkfű - ezek mind légúttisztítók.
Sok sikert!
Spiron sprayt fújok olyankor a levegőbe, nem drága, sokáig jó, és csak természetes cuccok vannak benne- energy készítmény..
viszont, ha ez nem tetszik, mentololaj párologtatása esetleg nem jönne be nektek? eukaliptusz olaj, vagy jol menthy szerűség lenne még talán a legjobb.
orrspray milyen? miért nem segít? én csecsemő nasivint használnék 1 éves kisfiamnál, ha minden kötél szakadna, én is azt szoktam magamnak is, nekem az elég.
Sterimar orrspray amit használun-most-. Próbáltunk már több félét.
Vietnámi balzsammal próbálom picit tisztítani az orrát, de nem merem rákenni csak szagoltatom vele. Bőrre kenve picit csíp, engem legalábbis és nem akarom, hogy a szemébe kenje. Ez jó lenne ha kenhetném neki. Ebbe valamilyen menta van. Sajna kamilla nincs itthon csak filteres.
Miért nem jó az orrszívó?
Azt tanácsolom, hogy mindenképp szívjátok ki a pici orrából a váladékot (főleg ha nem átlátszó a váladék) (naponta többször is), különben ha bent marad, baj lehet belőle. Az én fiamnak emiatt átmosták az arcüregét. Nekem kellett lefognom, hát azt nem kívánom senkinek. Nagyon fájt szegénynek. Akkor mondták a rendelőben,hogy a porszívós orrszívóval KELL tisztítani a járatokat és akkor ez a procedúra elkerülhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!