Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek ez normális dolog?

Szerintetek ez normális dolog?

Figyelt kérdés
Barátnőmnek fél éves mult hónap végén a babája,és egyszerűen ha emberek közé viszi nem marad meg a kislány.Bepánikol sír egész végig alig lehet megnyugtatni kapkodja a levegőt.De nem csak idegen embereknél hanem pl a saját apja sem tudja megnyugtatni mert a csaj folyton elkapkodta előle ha sirt.egész nap magára kötve cipeli a lakásba wc re is viszi magával.Nem főz,nem csinál semmit csak a gyerekkel van mert ha fél percre magára hagyja üvölt a gyerek.még a nagyszülőktől is fél.nem marad meg náluk sem sokáig.
2016. febr. 11. 18:59
 1/9 anonim ***** válasza:

a lanyomnak is volt egy ilyen idoszaka kb 5-8 hos kora kozt...ha csaj ra nezett egy idegen mar uvoltott. ha kimentem a szobabol uvoltott. azt hiszem korai szeparacios szorongas lehetett. 8 hoanposan egyik.naprol a masikra egyszeruen megszunt ez es egy cukorborso azota mindnekivel, nagyon baratsagos mosolygos es fel napokat el van egyedul amig fozok mosok stb.

a legrosszabb amit a baratnod tehet hogy magara kotozi. legyen vele legyen mellette, de ha allandoan magara koti nagyon anyas lesz es kesobb is "rajta fog logni" legalabb is az en kendos ismeroseim igy jartak.

2016. febr. 11. 20:38
 2/9 anonim ***** válasza:
szeparációs hullámnak tűnik, csak érdekes, hogy 6 hósan
2016. febr. 11. 21:12
 3/9 A kérdező kommentje:
Náluk már az első perctől ez van.barátnőm a babát az apukájának se nagyon adja oda,nagyon ritka pillanat ha igen.Az a baj,ha szólok neki,vagy más,hogy ez nem normális dolog akkor megsértődik.de mi nem rosszat akarunk neki.multkor azon röhögött bnőm,hogyha marad ilyen anyás bemegy majd vele érettségire is ölíbe ülhet.nem érzi a súlyát a dolgoknak.
2016. febr. 11. 22:09
 4/9 anonim ***** válasza:

ha kezdetektol.ilyen.az "nevelesi hiba".lehet...valoszinu sajat maga szorong attol hogy a gyermeket masnak.odaadja es ezt megerzik a babak mint a pinty. ez egy letezo dolog, mint az anyatigrisek ugy feltik a gyermeket kivulrol eszre sem veszik sokszor.

nalam ez az elso ket hetbe ment aztan anyam.ram szolt hogy 2 hete nalunk van de még nem foghatta meg az unokajat....akkor megvilagosodtam es atadtam neki...tenyleg elborultan tudjak am vedelmezni a nok a gyermekuket es a gyerek ezt pillanatok alatt megerzi es atveszi.

de szerintem most mar keso hogy beleszolj meg nem is magyon lenne ertelme ha valamit megtanulunk anyakent hogy utaljuk ha beleszolnak.a.dolgainkba, hiszen mindent abbol a meggyozodesbol teszunk hogy a gyerekunknek az a legjobb. ezert felesleges lenne szerintem szolnod neki, most tanul majd a hibajabol, lesz egy nagyon anyas gyereke, aztan a testvernel majd okosabb lesz. ne szolj bele az csak sertodest szul

2016. febr. 11. 22:14
 5/9 A kérdező kommentje:
Igazad van,hagynom kéne.De mulkor pont ottvoltam mikor jött az anyósa ránézett a babára és fél órán keresztül üvöltött az anyjába bujva.mondta a mama mindig ezvan és elsirta magát.eddig 2szer maradt meg nála mikor olyan fáradt volt a pici,hogy végképp mibdent leszart sztem már.
2016. febr. 11. 22:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Amit az első sírban írtál kimeríti a szeparációs szorongás fogalmát, amit minden gyerek átél és teljesen természetes. Az, hogy az apja kezéből is kiveszi a gyereket, ha sír, teljesen természetes reakció. Ha sír a baba, az vészjelzés, amire az anya reagál, magához veszi és megnyugtatja a közelségével. Ugyan magamra nem kötném, de ha sír, akkor senki ne álljon közénk! Egyébként lehet, hogy azért nem bízza anyósra, mert nem bízik benne? Az enyém is sírt, hogy nem engedem, hogy az unokájával legyen. Az egész falu őt sajnálta. Azt persze nem mesélte el, hogy amikor átjött a 6 napos unokájához és megkértem, hogy mosson kezet mielőtt felveszi, akkor megsértődött és közölte, hogy én milyen szekánt vagyok! És igen, vannak 24 órás babák és nagyon könnyű kívülről ítéletet mondani, de próbáltál már 24 órából 22-őt ébren lenni? Gondoskodni egy kisbabáról, főzni, mosni, vasalni, fertőtleníteni, takarítani napi 2 óra alvás mellett? És az, hogy fél a nagyszülőktől nem fedi a valóságot, hiszen anyóssal van gondja a gyereknek valószínű az anyjának is, mert a gyerek ezt érzi. Mi van a barátnőd anyukájával? Tőle is fél a gyerek?
2016. febr. 13. 01:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen,barátnőm abyukájától is fél.konkrétan mindenkitől fél.elhiszem védi óvja de azért nekem fura ,hogy nem azon van,hogy szokja az embereket inkább elzárkózik.sehova nem viszi ababát. Ez sem normális.
2016. febr. 13. 21:59
 8/9 anonim ***** válasza:

ilyen babánál valahol normális.

én gyerekem meg a sötét hajúaktól félt, akik pl nincsenek a családban(mindenki vil.barna, vagy ősz, vagy szőkés)

de nagyobb gyerekek is csinálnak ilyet, elég ha egy idegen mosolyogva köszön neki, erre elordítják magukat...

2016. febr. 16. 20:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Azért annak nem szabadna normális dolognak lennie ,hogy az anyja a babának nem viszi emberek közé.sétálni se nagyon,max ha rászólok hogy bujanak már ki kicsit a lakásból.
2016. febr. 16. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!