Ki miért kereszteltette vagy fogja megkereszteltetni a babáját?
jo kerdes, talan ird oda, mert ez a szokas:) es ciki ha valaki nincs megkeresztelve, biztos dijjazzak majd:)
viccen kivul tnleg nem tudom, mert ez a szokas es kesz.muszaly azt a kerdest is kitolteni?
Persze ha nem vagy hívő a szokás vezérel.azonban ha a hitbeli meggyőződésed vezérel akkor azért keresztelteted meg,mert:
-ezzel a lépéssel bevezeted a hit világába
-megszabadítod az áteredő bűntől
-a keresztségben védőszentet választasz
-keresztszülőket választasz, akik fogadják, hogy gyermekedet segítik a hitének elfogadásában és megismerésében +
-vállalják, hogy szülőként óvják, védik,szeretik és támogatják gyermekedet, még él és esetleges halálod esetén is támogatják őt életében
Körülbelül ennyi. Talán egy kicsit olyan, mintha bemutatnád őt a családnak, mikor először meglátogatnak titeket otthon.Most pedig az egyházi közösség tagja lesz.
Remélem egy kicsit tudtam segíteni.
hogy miért? mert hiszek abban, h a keresztséggel Jézus gyermeke lesz a fiam. nem azért, mert szokás...
ha nem hisztek benne, akkor miért kell keresztelő? én ezt komolyan nem tudom felfogni. szokás a kislányok fülét is kilyukasztatni, mégsem teszi mindenki... ez hit kérdése, ami az ember szívében, lelkében dől el. ha ez nincs meg, akkor semmi értelme az egésznek. lesz 1 papírotok arról, h az egyház tagja és ennyi... én hívő vagyok, persze nem elvakultan, de református gimibe jártam, 1. osztályos koromtól jártam hittanórára, szóval számomra ez ebben a formában felfoghatatlan és elfogadhatatlan. bocsánat, h leírtam a véleményem.
Én nem kereszeteltem meg egyiket sem, sőt a párom sincs.
Ha a gyerekeim nagyobb korukban úgy gondolják és el tudják dönteni tudják mi ez az egész, majd megkereszetlkednek, de nem hozok olyan döntést, amivel később nem biztos , hogy egyetértenek.
Endgem megkereszeteltek, de ha nem tették volna, és soha nem kereszetlkedtem volna meg.
A lányom fülét sem löbvettm ki, majd ő eldönti akar-e fülbevalót
10.13-as vagyok.
Azokkal én is egyet értek akik a hitük miatt kereszteltetnek.Én is ezért tettem,a hitem fontossága miatt.
Talán fel sem tetted volna ezt a kérdést, ha te is hittel élő ember lennél.Tudnád te egyedül is a választ.
Különben a környezetemben sokan azért vállalják ezt a szertartást, mert akkor is csurran cseppen valami.Pénz, fülbevaló a babának, nyaklánc.....
ez lehet hogy bántó volt,elnézést érte.
Gondold azért át a dolgokat,ne csapd be magad....
Tényleg bocsánat ha durva volt a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!