Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is így kell...

Szerintetek is így kell csinálni mint ahogy a védőnő modnta? (Hozzátáplálás)

Figyelt kérdés

Egyszerre kezdtük el a tízórai és az ebéd kiváltását, vagyis hát hozzátáplálását a 6-7 hónapos babánál. A védőnő azt mondta hogy gyümölcsből ne kapjon annyit amennyit megenne, hanem csak 100 grammot és 2 óra múlva kapja annak a dupláját.

Nem tudom, nekem furán hangzik. Miért nem ehet annyit amennyit meg bír enni belőle és aztán akkor ebédel amikor megéhezik?

2016. febr. 1. 11:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Amiért te sem eszel meg két kilónyi csülkös bablevest.

Túlterhelné a gyomrát, mert még nincs hozzászokva.

2016. febr. 1. 11:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Pár napról van szó, addig kellene tartani a fokozatosságot, utána már adhatsz annyit, amennyi jólesik.
2016. febr. 1. 12:00
 3/7 A kérdező kommentje:
nem, ő véglegesre mondta így. mondtam hogy már megeszik egy egész bébiétel üvegnyit és mondta hogy ne úgy legyen hanem így.
2016. febr. 1. 12:03
 4/7 anonim ***** válasza:
En meg ugy gondolom,hohy te vagy az anyukaja,te erzed ,hogy jo a babadnak! En sosem hallgattam a vedonore,csak az eszemre,megerzeseimre stb.. Akarki akarmit mond,sokszor suletlenseget beszelnek. Nalunk nem egy pelda volt,mikor a gyerekorvos nevetett azon,hogy mit javasol a vedono.
2016. febr. 1. 12:07
 5/7 A kérdező kommentje:

hát igen, én is így gondolom mitn az utolsó mondja. csak gondoltam ha van valami jó indok akkor meggondolom.

A csülkös bableveses hozzászólónak meg, hogy nem 500 grammot akar enni belőle csak teljesen normális adagot, mégis kontrollálni akarja a védőnő.

2016. febr. 1. 12:27
 6/7 anonim ***** válasza:
4-es válaszolóval értek egyet én is, sose mértem mennyit eszik, amennyi jólesett neki annyit kapott, védőnőnek meg bólogass nagyokat hogy persze úgy csinálod :)
2016. febr. 1. 12:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a hozzátáplálás téma nagyon túl van bonyolítva. természetesen fontos betartani a fokozatosságot az ételek típusaival és mennyiségével kapcsolatban is, de emellett a legjobb, ha a baba reakcióit, visszajelzéseit figyeled. szívesen eszi? Az édes ízt fogadja el könnyebben, vagy a semleges ízt, esetleg tápszerrel, anyatejjel keverve még az elején? Jólesik neki, szívesen lenyeli, vagy még egyáltalán nem érett a szilárd táplálékra, csak forgatja a szájában, és kilöki a nyelvével a végén? Fel tudja dolgozni, vagy kibukja, átmegy rajta emésztetlenül? Jóllakik tőle vagy igényli utána még az anyatejet, tápszert? Ezt egy szakkönyv és védőnő sem fogja tudni megmondani előre, nincs egységes recept.

Sokkal természetesebben, rugalmasabban, a babához jobban igazodva kéne ezt csinálni szerintem, nekem legalábbis ez vált be.

2016. febr. 1. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!