Nagy súlyú babátoknak akadályozta a mozgásfejlődését a súlya?
75 % percentilis feletti babákra értem a nagyot.
Ha késleltette a mozgásfejllődést, akkor mennyivel?
Mikor fordult át? Mikor gurult? Kúszás? Mászás?
Tényleg "lemozogják" a kicsi pluszt idővel?
(Nem túlsúlyra gondolok.)
Igen,most utólag már belátom,akkor első gyermekes szülőként nem tudtam,hogyan is működnek ezek a dolgok!Nagy súllyal is született,4100 grammosan.
Nem szeretett hason lenni a kisfiam,nem is tudott sokáig így maradni,kínlódott.Mindent picivel később csinált,a mászás kimaradt,azt már akkor produkálta,amikor megtanult járni.(ezt például 14 hónaposan)
Aztán nagyjából a járás megtanulása után a súlya is lassabban ment fel,látványosan ügyesebb lett.
Azóta eltelt néhány év,most 7 éves és minden oké,szép,vékonyka izmos testalkatú :)
Nem állítom,hogy minden nagyobb súlyú babánál ez van,de a mi esetünkben így történt.Nem tudom,hogy valóban az lassította-e le,hogy ducibb volt,de igencsak valószínűnek tartom.
97% a fiam súly és a magassàg percentilise is. Semmiben nem késett a mozgàsa,sőt. 3 hetes fordult àt először( inkàbb méregből,mint direkt) 10 hónaposan elindult. Egy évesen màr bőven rohangàlt. Akkor volt 14kg.
De nem a súlyon múlik a mozgàs megindulàsa. Hanem az izomzaton. Ha gyenge az izomzat nem tud úgy mozogni a baba, ha erős akkor meg mindegy hogy 6 kg-t vagy 10 kg-t mozgat.
Azt gondoltam, igen, mert az első fiunk 6,5 hónaposan indult be, de akkor mindent egymás után heteken belül.
A kisebb viszont még nagyobb lett és 4,5 hónaposan oda-vissza forog+kúszik, de még pufi...
Ők óriási babák és a nagyobb most gyereknek is óriási, 98cm és 15kg 22 hónaposan, de már nem pufi, mondjuk már 6-8 hónaposan sem volt kövér a 10-11kg ellenére.
Köszönöm a válaszokat!
Lányunk nem született nagy súllyal, igaz, a 38. hétre érkezett. Az orvos szerint pont azért, mert nem volt elég helye odabent, erre utal, hogy a buksija is csak 30 centi volt, de nagyon gyorsan behozta a lemaradást. A doki szerint a kiegyenlítő növekedés még most is tart, azért húzott el úgy.
3300-al született, most 5 hónaposan 7700.
Viszont rajta látszik, hogy "nem bír a súlyával", még sokat kell erősödnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!