S. O. S Ti mit tennétek? 20 hós kisfiam feltehetőleg lenyelt. Tovább lent
Figyelt kérdés
lenyelt egy darabot a falra ragasztható müanyag maciból,ilyen pvc alapú féléből. Egy nagy darabot kivettem a torkából,de a maciból hiányoznak részek. Mit tennétek? Ügyelet?2010. márc. 27. 19:40
11/20 anonim válasza:
Igen ám, csakhogy ez nem fém, hanem műanyag, ami mérgező és a gyomorsavban oldódik. Innentől kezdve bármi történhet a gyerekkel, azonnal ügyelet!!!!!
12/20 anonim válasza:
Csak, hogy világos legyen. A PVC ftalátot tartalmaz, ami a szervezetbe kerülve károsítja a májat, a vesét, a szaporodási szerveket, mindemellett a szervezetre a hormonokhoz hasonló hatást gyakorol. Ez az anyag van jelen a samponokban és a hajspray-kben is. Szóval ez kb. olyan, mintha sampont ivott volna a gyerek. Akkor nem vinnéd orvoshoz?
13/20 anonim válasza:
először is felhívnám a heim pál ügyeleti számát (vagy körzet szerint), tanácsért,attól h ott mit mondanak bemennék, de legalább ott megmondják h merre induljak milyen orvoshoz
14/20 anonim válasza:
Ne haragudj, a világért nem akarlak bántani, de egyszerűen nem értem, miért nem hívtad fel legalább telefonon az ügyeletet vagy a dokidat?? Remélem minden rendben lesz.
15/20 anonim válasza:
na jó, szerintem nem kell mindjárt falra festeni az ördögöt, a gyerekek megesznek minden szart, általában a nagyobb bajt az okozza, h félrenyelik, ezért szerintem nem fogják kimosni a gyerek gyomrát, minden esetre nem árt, ha az ember megmutatja orvosnak vagy legalább egy telefont megereszt, h érdemes e bevinni......az én fiam nyalt már sampont, harapott szappant, ja és földet is......másfél éves....viszont egyszer a nyálától majdnem megfulladt, nem kell mindjárt savazni......anyuka majd mond meg mi volt....
16/20 A kérdező kommentje:
megérkezett,aminek kellett a pelusba!!:-)
voltunk 2 napja ügyeleten,létfontosságú szerveit megnézték,volt röntgen,uh,de azt mondták nem tutti,az ilyen nem látszodik rendesen,max ha baj van,csak az első kaki után biztos a dolog....
2010. márc. 30. 11:40
17/20 anonim válasza:
Igazad van kedves utolsó, akkor ezek szerint az én készülékemben van a hiba. Az én gyermekem is másfél éves és még nem nyalt sampont, nem nyelt le semmit, nem evett földet, sőt szappanba sem harapott. Azon egyszerű oknál fogva, hogy folyamatosan ott vagyok vele ha játszik, ha pedig nem tudok ott lenni vele, akkor nem adok a kezébe olyan dolgokat, amikkel kárt tehet magában. Olyan játékokat veszek neki csak, ami nem fér a szájába és nem tud belőle letörni, leharapni darabokat.
18/20 A kérdező kommentje:
ezt a pár napot nem kívánom senkinek,én is ugy gondoltam,az én gyerekemmel soha ilyen nem történhet...és tessék...
2010. márc. 30. 11:43
19/20 anonim válasza:
11,18 vagyok. Nagyon örülök!!!
20/20 anonim válasza:
én lennék a szappanevős anyja......
örülök a jó hírnek!!!
Félreértett a korábban kommentező: nem azt mondom, h hollári hó egyen minden a gyerek amit talál és ne vigyázzunk rá, mindössze annyit mondtam, h nem kell nagyobb pánikot kelteni az anyukában, mint amekkora van....
a gyerekek különbözőek, van akinek azt mondod, h nem szabad és akkor nem is csinálja, van aki meg mindent meg akar kóstolni....nem lehetsz minden pillanatban mellette...vannak balesetek....és vannak tökéletes anyák is...respect
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!