Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mikor és miből vettétek...

Ti mikor és miből vettétek észre biztosan hogy nem elég neki az anyatej? Ha elkezd mászni, egész nap erőlködik még lehet elég?

Figyelt kérdés
2016. jan. 9. 13:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
19%
6 hónapos kor után nem elég az anyatej, legkésőbb akkor el kell kezdeni a hozzátáplálást, de nem a mozgás miatt. Kb. ilyenkorra kiürül a vasraktára. 7 hónapos kortól kaphat húst, de azt nyilván valamivel keverni kell, tehát néhány zöldséget addig be kell vezetni. A glutént is be kell vezetni 7 hónapos korig.
2016. jan. 9. 14:43
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi midnenkinek. Az utolsónak is, aki valamiért ennyire népszerűtlen, pedig mindenhol hasonlókat olvasok, mint amit ő mond. És meg is kezdtük a hozzátáplálást, csak hogy még csak a gyümölcsnél tartunk és haladjunk-e szép tempóban vajona főzelékes kiváltáshoz is vagy ráérünk.
2016. jan. 10. 10:56
 13/14 anonim ***** válasza:
Csak nyugodtan, ráértek, viszont a gyümölccsel párhuzamosan a glutén tis vezesd be, azt hét hónapos koráig érdemes.
2016. jan. 10. 11:07
 14/14 anonim ***** válasza:
Fokozatosan vezesd be amiket írtak, glutént is nyugodtan, az laktató. Annyit fog elfogadni belőle, amennyire szüksége van. Ha nem akarod elválasztani (ne tedd!), akkor szopi után kínáld más étellel. Soha ne erőltesd, mert komoly gondok lehetnek belőle később. Lesznek időszakok, amikor megakad a hozzátáplálás, pl. fogzás, betegség, ha ilyenkor erőlteted, rossz evővé válhat. Én mai fejjel már nem ragaszkodnék olyan mereven a hozzátáplálási táblázatokhoz. Olyan sokszor kívánt volna kis aranyos olyat, amit a táblázat még nem engedett, ráadásul emiatt 1 éves koráig abszolút kimaradt a közös étkezésekből, ami szerintem nagyon fontos lett volna ahhoz, hogy jó evő gyerekem legyen. Én nagyon elszúrtam a hozzátáplálást, pedig jól indult, de ez a merev ragaszkodás a táblázatokhoz...Képtelenség volt egy normális kaját a gyerek elé tenni. Ráadásul szó szerint terápiás módszerekkel tudtuk rávenni 1 évesen, hogy végre egyen rendesen, mert az ő szemében csak játék volt az étel nagy része, amit addig nem ehetett. Á, rossz rágondolni. Amúgy neki az anyatej addig volt elég, amíg fel nem állt kapaszkodva 8-9 hónaposan, Ekkor kezdett kúszni, mászni...Mivel a hozzátáplálás döcögős volt, ekkor a duci babámból hirtelen sovány lett. De lehet, hogy tovább is elég lett volna a tejem, csak annyit idegeskedtem azon, hogy nem eszik és csak szopizni akar, hogy attól apadt a tejem ezerrel.
2016. jan. 11. 03:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!