Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak a pelenkázásnál?

Mit csináljak a pelenkázásnál?

Figyelt kérdés
Pelenkázást miért nem hadja? Nem fekszik meg nyugodtan, össze vissza vergödik, elmegy kakis popoval, össze vissza keni, beleakar nyúlni, hiába adnék a kezébe valamit ami leköti inkább eldobja....1 éves a fiam. Nagyon eleven. De nemtudom már azon gondolkodom üssem ilyenkor popón??? Kérlek segítsetek mert tanácstalan vagyok, és nem értem miért van ez, hogy nem tudom kicserélni a pelenkát annélkül, hogy minden csupa kaki legyen.

2016. jan. 8. 11:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Elvileg minden baba átesik ezen, az én fiam is nagyon eleven, már 8 hónaposan lefordult a pelenkáról. Volt egy rövid időszak, amíg megbírt maradni, de most 10,5 hónapos, brutális, amit csinál. Adhatok neki, bármit, kérhetem szépen, csúnyán, nem marad a ritka esetektől eltekintve. Tanácsot adni én nem tudok, hiába a kisgyermekgondozó-nevelői végzettségem, amit tanultunk, nála több területen is hasztalan. :D
2016. jan. 8. 11:13
 2/15 A kérdező kommentje:
a popsira ütés nem használna? Elvégre valahogy tudatni kell vele, hogy nem ugy van minden ahogy Ö gondolja....
2016. jan. 8. 11:17
 3/15 anonim ***** válasza:
55%
Dehogynem! Őt berakod az ágyába, kimész, megvered magad, aztán visszamész és megtanulsz bánni a gyerekkel! Működik! Simán!
2016. jan. 8. 11:32
 4/15 anonim ***** válasza:
91%

szinte minden gyereknek van ilyen korszaka

és nem, nem használna a popsira csapás. megfoghatod a lábát és mondhatod a szemébe nézve, hogy nem! de ez pillanatnyi ráhatás legyen, ha pár másodpercnél tovább lekorlátozva érzik magukat, azonnal szabadulni akarnak, kitekerik magukat stb.

próbáld meg lekötni valamivel, készíts a kezetek ügyébe olyan dolgokat, amiket addig nem kaphatott meg, legyen újdonság, érdekes.

kis zúgós játékhajszárító, nyomkodható-villogó telefon, adj az egyik kezébe kekszet a másikba pufit. akármit kitalálhatsz.

volt olyan gyerek, akiről pár hétig konkrétan a fürdőkádban kellett levennem a kakis pelust, különben takaríthattuk az egész szobát. Szóval a te fiad még nem is a csúcs.

A lényeg, hogy próbálj nyugodt maradni, készíts mindent oda h kéznél legyen, ne kelljen az időt húzni.

A ruháját úgy is kikapcsolhatod, amikor még éppen nincs a pelenkázón, hogy ténylegesen csak a legszűkebb időt töltse ott, amit muszáj.

mindig mondd el neki, hogy mit csinálsz, mi fog következni, keress vele szemkontaktust, használj figyelemfelkeltő hangsúlyt, szavakat, így könnyebb rávenni az együttműködésre. pl FIgyelj! hol a pocakod? itt a pocakod! 8közben egyik kezeddel megcirógatod a pocit, másikkal kikapcsolod a pelust)...

mondókázhatsz neki közben, a legtöbb gyerek szereti a rigmusokat. Napközben is sokszor mondd neki, hogy legyen ismerős, ez a beszédfejlődését is nagyban segíti.

A testrészkereső játékok nagyon be szoktak válni, illetve másfél év körül már bőszen segítenek a vetkőzésben pl kikapcsolod a bodyt és megkéred, hogy húzza fel a derekán, mert le fogjátok venni a pelust stb.

most hirtelen ennyi jutott eszembe, kitartás, légy nyugis, következetes, és ne hagyd, hogy a farok csóválja a kutyát :) inkább játékosan próbáld megoldani a helyzeteket, a tettlegesség csak árt hosszútávon.

2016. jan. 8. 11:34
 5/15 anonim ***** válasza:

Az en ikreim sem maradnanak nyugton a pelenkazasnal, de en megoldom azzal, h a kezukbe adok vmit, amit szet kell szedni, vagy osszerakni es ez lekoti oket arra az idore, amikor pelenkazom oket. Eleg egy olyan flakon, aminek konnyen leveheto a teteje es maris lefoglaljak magukat azzal. A pelenkazast meg igyekszem rekord ido alatt befejezni :D

Amugy nem tudom, milyen pelust hasznalsz, de a Pampersnek van ez a bugyi-szeru pelusa, amit csak fel kell huzni rajuk. Ez kicsit megkonnyiti a pelenkazast.

2016. jan. 8. 11:41
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. l:-) Amugy nemkell rögtön felháborodni, a popsira ütést azért gondoltam mert ha szép szóval nem megy talán ugy menne. de Én még nem ütöttem meg, ezért irtam ide föl a kérdést, hogy lehet-e. de mivel nem, így maradok a régi módszernél... csak már égnek áll a hajam, hogy minden csupa kaki pelenkázásnál. Köszi a válaszokat
2016. jan. 8. 11:43
 7/15 A kérdező kommentje:
Én Pampers Premium Care pelust hasznalok
2016. jan. 8. 11:45
 8/15 anonim ***** válasza:
24%

normális ebben a korban.

én csattanósat adtam a popsijára, nem fájt neki, de piros lett azért a bőre és meglepődött annyira, hogy lefagyott a kapálózás.

Azóta éppen kicsi jelzést adok neki a fenekére, ha rúg, és megérti azonnal.

Nekünk a pelenkázásnál használt, de mire rávettem magam én is, addigra szétrugdosta a mellemet. Hetekig fájt egy pontban és elegem lett.

2016. jan. 8. 11:51
 9/15 anonim ***** válasza:
58%
hadja???
2016. jan. 8. 13:10
 10/15 A kérdező kommentje:
uTOLSÓ KÉRDEZÖ! Mi a problémád? Miért kérdezed HADJA? Én jól írtam le, Te gondolom úgy írnád HAGGYA :D Az gáz.
2016. jan. 8. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!