Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka aki 3...

Van itt olyan anyuka aki 3 honap utan kivaltotta a 10 orai etkezest almaval vagy barackal (esetleg massal)?

Figyelt kérdés
Leirnatok nekem par mondatba, hogy hogyan kezdtetek hozza. Elobb csak a gyumolcs levet adtatok a babanak? Attol nem maradt ehes? Vagy egyszeruen reszeltetek le almat es azzal etettetek egybol es kihagytatok a tejcsit/tapszert? Addig adjam majd amig elfogadja es nem ker vagy megvan, hogy mekkora mennyiseget kell adni? Bocsi a sok kerdesert de fogalmam sincs es koszonom elore is a valaszokat.
2010. márc. 25. 13:26
 1/6 anonim ***** válasza:

A védőnőd vagy adoki nem segít?

Én 4 hónaposan kezdtem a gyümit, de nem kiváltottam vele kaját, hanem deszertnek adtam 2 kaja között. A gyümi nem olyan tápláló, hogy 4 órát ki lehessen vele húzni, viszont utána nem jó tejet/tápszert adni, mert berohad a gyomorba.

Először almalevet adtama kislányomnak, utána pépet és lassan növeltem az adagot, amikor elértük az 50 ml-t, akkor adtam barackot és így tovább, 2 naponta mást kóstolónak.

Azóta is a gyümit 2 kaja között kapja. A főzit 1 hete kezdtük, azt már az ebéd kiváltára. Tegnap már 100 ml-t megevett, de utána még kapott tápszert. Szerintem nemsokára ki tudjuk váltani vele az ebédet.

2010. márc. 25. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:
szia.nálam nem 3 hónap volt talán 1 hónap sem.5 hónaposan kezdtük a gyümölcsök kostolássást,evését.első nap 5-6 kanál almalevet kapott,majd a tápszere,másnap már 10 kanál almalé aztán a tápszere.köv nap már pár kanál almapépet evett,aztán olyan jól ment neki a kanalazás,és az evés,hogy egy idő után,talán 1 hónap múlva már nem kérte a tápszert mert jól lakott,vagy csak párat kortyolt belőle.én minden kanalazgatás után,megkínáltam tápszerrel is,egy idő után már ő nem kérte.1 almát lereszelve bele egy kis tejpép,és már nem is volt éhes.persze a tejpép is csak lassan fokozatosan adtam,mikor már evett szépen almát barackot és zöldségeket is.
2010. márc. 25. 13:43
 3/6 anonim ***** válasza:

hello

nekem 3,5 hónapos volt a kislányom amikor elkezdtem hozzátáplálni (tápszeres, ugyanis 3 hónaposan egyik napról a másikra elfogyott a tejem)

én először hippes alma teát adtam neki 2 napig, majd sima almalét 3 napig, utána 2 napig reszelt almát, nem váltottam ki étkezést csak megkináltam vele a 10h körül evett v. ivott amennyit és utána tápszer

azóta már 4,5 hós, naponta többször kap gyümölcsleveket v. teát és a déli étkezésre főzelékfélét v. tejbedara pépeket

ha nem hajlandó azonnal ezeket enni, akkor kap egy kis tápszert, megnyugszik és utána már szívesen beveszi ezeket is, a napokban már előfordult, hogy tápszer nélkül is elég volt a kaja, így mondhatom hogy ki tudtam vele váltani egy étkezést, de ez kb. egy hónap "munkája" volt, nem ment egyik napról a másikra :)

sok szerencsét

2010. márc. 25. 13:44
 4/6 anonim ***** válasza:
a második vagyok,az elsőhöz csak annyit,hogy nekem a védőnő javasolta igy. a gyümi kóstoltatás és tápszer között legyen 10-15 perc,semmi baja nem lett tőle.de ki lehet gyümölccsel váltani egy étkezést,mi legalábbis kiváltottunk.
2010. márc. 25. 13:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat lanyok! Doki vagy vedono segitene szivesen de kulfoldon elek es a legtobben azt csinaljak, hogy megveszik 4 hosan a kesz babaetelt es azt adjak egybol. Itt 6 hosan mar bolognai spagetti es meg mit-tudom en mi adhato.... Nem mintha gond lenne, foleg ha nekik ez valt be hat akkor adjak ezt, de en valahogy jobban szeretem az otthoni hozzataplalast. Vettem egy magyar baba szakacskonyvet amibe receptek vannak de sajnos nem irja, hogy hogyan is kell hozzakezdeni ezert erdekelt. Szoptatom a kisfiamat es babatejet is kap 2 hetes koratol a szopi melle mert nincs eleg tejem sajnos. Gondoltam kb 3 es fel honaposan elkezdem en is a kostoltatast. Koszonom szepen a segitseget es boldog babazast!
2010. márc. 25. 15:17
 6/6 anonim ***** válasza:

az én kisfiam 3 hónapos most kezdtük az alma pürét,elöször köpködte kifelé :-),de már alakul,szépen kanalazzuk befelé.spagetti?talán olaszországban élsz??csk azért kérdezem mert mi igen.és tényleg más szokások uralkodnak itt.esetleg irj privibe ha van kedved.

minden jót,és sok sok finom izt..........

2010. márc. 25. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!