Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meningoccoccus elleni védőoltá...

Meningoccoccus elleni védőoltásról szeretnék tapasztalatokat. Érvek, ellenérvek? Beadatátok, ha igen miért, ha nem miért nem? Conjugált vagy nem conjugált vakcina? Mellékhatások?

Figyelt kérdés

A neten már utána néztem, de személyes tapasztalatokra, véleményekre lennék kíváncsi.

1,5 éves a kislányom.

2010. márc. 25. 07:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
a tesóm kislánya megkapta már 100 éve:) semmi oltási reakció nem volt. a fiam télen fogja kapni, akkor lesz 2,5 éves. a doki akkorra javasolta vmi miatt.
2010. márc. 25. 07:47
 2/13 anonim ***** válasza:
Kislányom 1 éves korában kapta meg. A gyerekorvos és a védőnő egyértelműen ajánlotta ezt a védőoltást. Semmi mellékhatása nem volt :-)
2010. márc. 29. 14:29
 3/13 anonim ***** válasza:

Kisfiam 13 hónapos korában kapta meg. Ahová adták a combjába, 5x-re dagadt a combja, rá két nappal az egész gyerek arca, keze ödémás lett. Az orvos szerint nem lehetett az oltás mellékhatása. De akkor mitől lett? Védőnő szerint egyértelmű, hogy az oltástól lett ödémás.

Kapott kálciumot és gyógyszereket, 1 nap alatt rendbejött ezektől a gyógyszerektől.

[link]

2010. márc. 29. 14:30
 4/13 anonim ***** válasza:
53%

Az én lányomnak semmi baja nem lett az oltástól.

Érvek, csak 1 van:

Párommal úgy voltunk, hogy lehet, hogy "csak pár" gyerek hal bele ezekbe a fertőzésekbe évente, de NE az én lányom legyen az.

2010. márc. 29. 14:39
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia!

18 hósan kapta meg a kisfiam, semmi mellékhatása nem volt. A milyen betegségtől meg lehet óvni, megteszem!

2010. márc. 29. 14:43
 6/13 anonim ***** válasza:
HA ELKAPTA AKKOR NINCS RÁ NAGYON GYÓGYMÓD, ÉN ÚGY TUDOM. mI IS BEOLTATTUK.
2010. márc. 29. 14:55
 7/13 anonim ***** válasza:

Az enyém is meg fogja kapni, ugyanúgy gondolkodtunk a párommal, mint az egyik előttem válaszoló, hiába csak néhány áldozata van a betegségnek, azért jó lenne, ha nem a mi fiunk lenne.

ҝ

2010. márc. 29. 15:10
 8/13 anonim ***** válasza:
1 évesen kapta meg a kisfiam, semmi mellékhatása nem volt.
2010. márc. 29. 16:15
 9/13 anonim ***** válasza:

Beadattam, nem is volt kétséges. Halálos betegség, nem játék.

A nagylányom 1 éves kora körül kapta, most a kicsi fél éves, és a védőnő javasolta, hogy ő kapja meg hamarabb, mivel a tesó akármit is hazahozhat az oviból.

2010. márc. 29. 16:27
 10/13 anonim ***** válasza:

Beadattam, az orvos javasolta, néhány éve meghalt egy kislány a körzetében, azóta mindenkinek javasolja.

Nemrég láttam egy riportot a tévében egy kisbabáról, aki elkapta úgy emlékszem 8 hónaposan, senki nem tudja hogy honnan, és le kellet vágni mindkét kezét és lábát, mert csak így lehetett megmenteni az életét, borzalmas volt.

Az oltásnak semmiféle mellékhatása nem volt, mégcsak be se lázasodott a kisfiam, A NeisVac-C vakcinát kapta, az orvos javaslatára, 2000 forint körül volt.

2010. márc. 29. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!