Ha nem lehet "jol" Felhuzni kisfiam fütyiját mire számithatok? Hova forduljak? Ha mütétre kerül a sor az milyen mit csinálnak szegénykékkel?
Szevasz!
Akkor urológus, lehet hogy fitymaszűkület, de tényleg orvos lássa! Nem kell megijedni, a dolog persze kellemetlen, de megoldandó!
Egy, aki átesett ilyenen...
Mennyi idős a gyemek?
1 éves kor alatt nem kell bántani, de később is normális még a részleges letapadás. Kiskorban a fitymaszűkület is csak akkor igényel beavatkozást, ha pisiléskor felduzzad a fityma.
Itt egy érdekes link:
Én a sok össze-vissza jótanácstól megkeveredve megkérdeztem egy gyermeksebészt, aki naponta több fitymaszűkültes gyereket műt. És neki hiszek, miszerint a ksifiúk fitymája akár 2 éves korig is sejtesen le van tapadva, ha ezt csecsemőkorban elkzdjük húzkodni, olyan hajszálnyi kis sebeket ejthetünk,a mitől aztán későpbb tényleg fitymaszűkültes lehet. Ugyanis ott a bőr ha megsérül, az már nem lesz ugyanolyan rugalmas, csak szűkebb. Azt is mondta,hogy 3 éves korig is normális, ha nem jön fel a bőr, egyébként rákérdeztem hogy MITŐL jön fel, ha nem húzkodjuk, azt felelte:MAGÁTÓL. Egyrészt ő magának elkezdi pl fürdés közben nyújtogatni, meg lesznek merevedései alvás közben, és így természetesen, belülről, a saját teste által szakad fel a bőr. Én hülyeségnek tartom, hogy "érzed amikor húzod neki", nem ÉN NEM ÉRZEM. És nem is merem. Egyébként meg nem egyből kés alá fektetik őket, hanem először egy krémet adnak, ami azt hiszem lazít, és csak végső esetben kerüls or műtétre. Semmi okod aggodalomra, mi 2 évesek vagyunk, és nem jött fel a bőr.
Jah, még annyit, hogy mivel pelenkás, ha felhúzásnál megsérted a bőrét, amit esetleg nem veszel észre, akkor oda belekerülhet a vizelet, széklet, ami fertőzést is okozhat.
Jajj köszönöm már nyugodtabb vok igen mindenki mond mindent eza baj és az orvosok se rendesek itt mifelénk nem lehet tájékoztatást kérni csak ha már nagy a baj akkor...:(
Köszi mindenkinek mégegyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!