Hogyan szellőztetitek a már mászó babátok fenekét?
Úgy értem,hogy szeretném már egy kicsit pelenka nélkül hagyni hogy szellőzzön a bőre, de már mászik, sőt, fel is áll, tehát bejárja a lakást. Gondolom,ha pelenka nélkül marad előfordulhat hogy bárhova odapisil-kakil.
Van erre valami jó taktika?
(Fürdés előtt szoktuk a pelenkázón egy picit hagyni,had szellőzzön,de az csak pár perc mert nincs nyugton akoözben sem.)
Én le szoktam rakni a földre, ilyen gumis lepedőre, aminek az egyik oldala nem átázós. Igaz, hogy néha lemászik, de ilyenkor inkább mellé ülök és próbálom elterelni a figyelmét a mászkálásról, lekötöm addig játékkal.
Múltkor elfelejtettem a lepedőt, felállt a dohányzóasztalban kapaszkodva és lepisilte. Olyan volt, mint egy részeges a talponállóban. :)
Az én kicsi fiam 22 hós és szinte kezdettől fogfa hagytam pelenka nélkül mászkálni.Sokszor előfordult baleset,ilyenkor ecetes vízzel kitisztítottam a szőnyeget(ha oda sikerült).Eleinte őt egyáltalán nem zavarta hogy összepisili magát,sőt pacsálni is akart benne,de ahogy növekedett úgy zavarta a pisis nadrág,vagy hogy a lábán végig folyt.Ma már nappal nincs rajta pelus csak alvásnál és ha megyünk valahová,mert ügyesen pisil a wc-be,és szól is hogy pisilnie kell.Igaz a kaki még csak 2xsikerült a wc-be!A nagy fiammal is így csináltam,és 2 évesen már majdnem teljesen szobatiszta volt!
Jó praktika nincs rá,csak a takarítás.
vagy ha látod,hogy pisil vagy kakil akkor odateszel alá valami rongyot!
Én a habtapira szoktam letenni 5-10 percre pucéran, mielőtt fürdeni megy.
Tudnék mesélni!:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!