Mi a véleményetek a Mária Veronika névről?
"Első miert a nev alapjan itelsz? Tortenetesen en is Veronika vagyok, feherboru tejfolszoke. Ilyen alapon barmelyik Anna vagy Dora lehetne roma."
Na szerinted miért a névről ítélek....? :)
Talán azért, mert szimplán két keresztnevet írtál ide.
Elmondtam a véleményem, ami látszólag neked nem tetszett. Nem kötelező megfogadni.
Saját dolgod, hogy marika néninek fogják csúfolni a kislányod. Vagy szimplán a név alapján mások lelki szeme előtt is egy roma vagy egy könnyűvérű lotyó fog megjelenni.
Anna, és Dóra se tetszik. Azonban nem tipikus roma nevek.
Na mindegy a Te dolgod, csak ha kérdezel fogadd el, hogy vannak olyanok akik nem értenek veled egyet.
A Veronika sem tipikus roma név. Nem sok Veronika nevű roma kislány szaladgál. A Máriát pedig sokféleképpen lehet becézni, sőt nem feltétlen kel de pl. Marcsi, egyáltalán nem öreges.
A véleményedet elfogadtam és értem, nyilván nem tetszhet mindenkinek minden, csak azt mondom, hogy ne a név alapján ítélj. Téged is Xy-nak hívnak, nem esne jól ha mások lotyónak képzelnének el a neved alapján, vagy romának.
Azért az erős túlzás, hogy a Veronika névről mások szemében roma meg könnyővérű lotyó jelenik meg. Azért, mert egy ember erre asszociál, az még nem mások. A véleményedet kifejezheted kevésbé prosztó módon is, mert én így név nélkül is egy parasztra asszociálok az írásod alapján.
Bocsi kérdező az OFF-ért, csak nem akartam szó nélkül hagyni azt a választ. Véleményem szerint a nem tetszést kulturáltabb módon is ki lehet fejezni, és lehet az a válasz hasznos is. Azért a Mária Veronika mégsem egy Hozéármándó vagy Eszmeraldahozefiná. Úgyhogy ne is foglalkozz ezzel a válaszolóval, biztos rossz karácsonya volt és csak trollkodni jött ide :)
Amúgy (most már) első válaszoló voltam.
A Veronikával semmi baj, a Máriát tuti nem adnám. Mindegyik becézése öreges (Marcsi, Marika, Mari), becézés nélkül meg pláne. Sajnos nekem volt 2 évfolyamtársam is, akik tök normálisak voltak, de az öreges nevük miatt csúfolták őket. Pedig én már 25 éves vagyok, az újabb generációban meg még örgesebbnek fog már számítani.
Amúgy nagymamám Mária, nincs bajom a névvel, de az ő korában ez természetes és normális név volt, manapság nem az.
Szia. Én őszinte leszek, nekem nem tetszik. Nekem ezek a nevek nem tetszenek, túl régiesek...
A mai világba nem adnám ezt a nevet a gyerekemnek.
Múltkor is láttam ezt 2 éves kislányt, megkérdeztem, hogy-hogy hívják és azt mondta, hogy Mária..
Nem tudom, engem a hideg kirázott.
Szóval nekem külön-külön se tetszenek, nemhogy együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!