Mennyi ideig szamit "sterilnek"a forralt viz valamint ha este elkeszitem az ejjeli tapit az jo, vagy keljek fel ejjel es akkor keszitsem el?
Szia! Én reggel csinálom meg a napi adag tápszert, este pedig éjjelre csinálok frisset de ha éjjel nem kell akkor reggel eszi meg. Nem csinálok mindig frisset.
Vízzel ugyanígy vagyok, amit reggel forralok azt odaadom neki estig, utána már nem, de hivatalosan nem tudom hogyan van.
Szia!
A vízforraló nem csinál steril vizet, hisz nem forralja 5 percig.
Én mindig lábosban forralok 1 napra elegendő vizet, ami ha kihűlt, kiméregetem a cumisüvegekbe. Amikor kajaidő van, akkor megmelegítem, bele a tápszerport, összerázom és kész. Kb 45 másodpercbe telik.
Próbáltam amúgy vízforralózni,(hogy ne kelljen olyan sokáig a tűzhelyre várni) de amikor lekapcsolt a forraló, én kiöntöttem a lábasba, hogy még forraljam. Ekkor a tűzön abszolút nemis forrt még!
A vizet forrástól számított 5 percig kell forralni, 24 órán belül felhasználni.
2 tápszeres gyermekem van.
Utolsónak:
Ezt én nem is tudtam, én mindig csak felforraltam a vizet mikróban, amikor bugyborékolt visszahűtöttem és bele a tápszer. Soha nem forraltam 5 percig, de még szerintem 1-ig sem. :(
Még nem volt beteg az 1 éves kislányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!