János nevet adnátok babának?
Öregesnek tartom, több mással együtt. A falusi öreg papók jutnak eszembe róla, és a többi számomra öreges névről. A női változatoknál ugyanez.
Férfi: János, József, Sándor, György, Ferenc, Béla, Géza
Nő: Mária, Erzsébet, Ilona, Margit
Mindről falusi nénik és bácsik jutnak eszembe, ennyi. :) Ettől még a mai modernek sem tetszenek, Benett és társai.
Én el se tudtam képzelni sokáig ezt a nevet 60 év alatti személynek, de végül úgy alakult, hogy így hívják a páromat, aki még nincs is 30.
Nagyon megszerettem a nevét is, Jani becenév felnőtt korban tökéletes, kicsinek meg a Jancsi olyan aranyos, hogy elolvadok. :)
Igazából én adnám a párom miatt második névnek, de nagyon hosszú a vezetéknév így is, ráadásul a közös kedvenc nevünk szintén -osra végződik, emiatt lehet, hogy furcsa lenne.
Szerintem nyugodtan adhatja, akinek tetszik, mert örökzöld, minden életkorban viselhető, szép hangzású név. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!