6 hós lányom egyik pillanatról a másikra hisztis lett. Ha valami általa kinézett dolgot nem kap meg éktelen sírásba tör ki. Mit csináljak, hogy ne fajuljanak el a dolgok?
Figyelt kérdés
2008. szept. 15. 11:52
1/6 anonim válasza:
Szia! Nálunk is ez a helyzet. Én bevallom, nem szoktam "bedőlni" neki, hisz van amit szabad és van amit nem. Szerintem jó ha megszokja ezt, mert később ez csak probléámt fog szülni. Ha hisztizik miatta, megpróbálom lekötni a figyelmét más dologgal: olyat adok a kezébe, ami az övé, vagy a mienk, de magkaphatja. Általában ez beválik. Gondolj bele, ha mindig mindent megkapna, amit akarna, hova jutnánk:-)
2/6 anonim válasza:
Mérlegelni kell! Ha tényleg szüksége van rá, pl. szomjas és a csészében lévő víz után ácsingózik.-add meg neki amit kér. Ha játszani akar a saját játékával és nem éri el azt is oda kell adni neki. A kiváncsisága természetes,ha az életét nem veszélyezteti amit kér akkor oda kell adni neki,had ismerkedjen. Azért sivalkodik mert beszélni nem tud még és így tudja kifejezni, hogy szüksége van vmire.Minél többet mesélj neki és énekelgess vagy csak beszélgess-így hamar megtanul ő is beszélni és már nem kell sivalkodnia, ha valami kell neki.A hisztis kor még messez van!Akkor pedig már fog tudni beszélni. Arra az időre a tanácsom, hogy nem kell megvenni neki amit nem akarsz megvenni-ha a földhöz veri magát akkor sem-mert ha csak egyszer is engedsz a műsornak, utána rendszeres lesz.Ha két három próbálkozása egymás után kudarcba fullad-fel fog vele hagyni. De most ha nem adod oda neki amit kér, akkor egy idő után elveszti az érdeklődését és azt veszed észre, hogy semmi nem köti le és semmi nem érdekli. Tehát az első amit mondhatok: mese,beszéd, ének és hadd fogjon, kostóljon, harapjon, játszon!
3/6 anonim válasza:
Az első válaszolónak üzenném: Ezt nem 6 hósan kell csinálni, hanem 1,5 évesen-esetleg. 6 hósan ki kell elégíteni a kiváncsiságát, különben ha semmit se próbálhat-egy tévé bámuló kukamatyi lesz belőle-rengeteg agresszív megnyilvánulással amit a szülői meggondolatlan tiltásáradat csak fokoz.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én odaadnék neki mindent amit kér, de félek, hogyha valami nem fertőtlenített dolgot adok neki oda (pl. távirányító) összeszed valami bacit. Lehet hogy túlparázom, de én még mindig fertőtlenítem a dolgait.
2008. szept. 15. 13:39
5/6 anonim válasza:
A 7,5 hónapos lányomnak is kell minden.Meg is kap,kivéve a veszélyes dolgokat ránézve.Nehéz e´les,ill szúró dolgok.Ìgy tanul.A szigorral ráérsz még.Ilyenkor a legédesebbek.Ha sokszor látnád a lányomat:))
6/6 anonim válasza:
Én is fertőtlenítettem,mint egy megszállott. Aztán rájöttem, hogy a távirányító, a telefon tokja, a kulcscsomó az amit nem adok oda a többit pedig nem kell fertőtlenítani állandóan. A fertőtlenítést ecetes vízzel, vagy forrázd le mert a fertőtlenítőszer beszopizása károsabb minden bacinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!