14 hetes a kicsi lányom, de már rajta lennénk a következő baba proejcten. Mennyire érdemes így?
A tej mennyisége mennyiben változik, ha változik? Lehet-e közben szoptatni?
Mennyire nehéz két kicsi gyermekkel?
De alig több, mint 3 hónapos! Hová ez a nagy sietség?
A tejed mennyisége bizony a terhesség 2. trimeszterében csökkenhet, változhat az íze, jó esetben ilyenkor még peteérésed sincs. Még csak most jön a feketeleves: fogzás, mozgásfejlődés, később a bimbózó akarat, dackorszak. Mindezt úgy írom, hogy kevesebb, mint 2 év van a gyerkőceim között. Ez is elég durva tud lenni, ennél kisebb korkülönbség szerintem öngyilkosság.
Azt szeretnénk, hogy kis korkülönbség legyen köztük.
A férjem itthonról is tud dolgozni és a nagyszülők is sokat szoktak segíteni.
Így ezektől a dolgoktól nem tartok.
Ha nem tartasz tôle akkor vágjatok bele!
Lehet szoptatni, de nem mindenkinek sikerül (leírták miért plusz görcsöket okozhat). Hogy peteérésed van e, az is majd kiderül. Én pl. 7. hónapban menstruáltam elôször, mégis csak szoptatás befejeztével lettem terhes (18 hónapos volt a gyerek), de az a baba elment 9 hetesen. Aztan 1 évig én nem akartam. A dolgok kialakulnak maguktól.
A napokban egy másik kérdésnél leírtam:
Mi van, ha a terhességet valami gond miatt részben vagy egészben végig kell feküdni? A nagyot ki fogja ellátni?
Nagy hassal hogyan futkározol egy éppen járni tanuló gyerek után? Hogyan emelgeted?
Két gyereket felváltva pelenkázol?
Egyiket megszoptatod, majd a másikat utána eteted? Mikor főzöl?
Meg tudod oldani, hogy a nagyobb gyerkőcöt rábízd valakire, ha pl. tanácsadásra viszed a picit? Az menne, ha 2 nem önjáró gyerekkel kellene jönni-menni?
Bírjátok majd, ha esetleg a pici a hasfájás miatt, míg a nagy fogzás miatt tart titeket ébren hetekig minden éjjel?
A saját tapasztalataim alapján (fogzás okozta éjszakázások, kruppos roham miatti kórház, saját egészségügyi gondom stb.), nem vállalnék ilyen kis korkülönbséggel újabb gyerkőcöt. Nem beszélve arról, hogy nem túlélni akarom zombiként a nehéz hónapokat (se a gyerekeknek, se a párkapcsolatnak nem tesz jót), hanem élvezni az újabb babával töltött időszakot, kellő figyelmet szentelve a nagynak.
Két nagyobbik gyerekem között pont 2 év van, 15 hónapos volt a legnagyobb, mikor terhes lettem. A középső 8 hónapos korában estem teherbe a harmadikkal, köztük 17 hónap különbség van. Én a 17 hónapos különbségnél a terhességet és a szülés utáni első időszakot is jobban viseltem, mint a 2 év különbségnél. De ez előre teljesen kiszámíthatatlan, nagyban a két gyerek személyiségétől függ.
Egyébként a szoptatás méhösszehúzódásokat okozhat, így veszélyeztetett terhességnél vagy indokolt esetben el kell választani a nagyobbat. És a tej is megváltozhat, így sokszor a gyerek maga választja el magát, én 3 hónapig tudtam terhesen szoptatni. A tested regenerálódásáról pedig érdemes lenne nőgyógyász véleményét megkérdezni, mielőtt belevágtok.
Én inkább várnék a kicsi 2-3 éves koráig.
Még oviba megy.
És asdig kapja meg megfelelő figyelmet élvezte ki hogy most csak róla szól minden mert később ez csak irigységhez vezet.
Nem értem azokat akik egyből újra terhesek akarnak lenni.
1 év különbséggel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!