1. születésnap (bonyolult) : Hogyan ünnepelnéd?
Hogyan ünnepelnéd gyermeked első születésnapját, ha nem tudsz főzni, nincs konyhád és még nappalid sincs? Nagyszülők nem tudnak segíteni, mert külföldön élünk. Csináltatjuk a konyhánkat éppen....már jó ideje. A szomszéddal már nyáron megbeszéltük, hogy ő csinálja. November első hetében szét is vertük a konyhát, hogy készen álljon a 2. héten érkezett bútor berakására. A szomszéd folyton halogatta. Pár hete elkezdett segíteni egy ismerős, szereztünk nagy nehezen egy embert, aki a falakat el tudta kezdeni csinálni, most már az elektromosság is meg van oldva, de a gáz még nincs átkötve. Hétfőn vagy kedden kellett volna jönnie egy emberkének átkötni-regisztrált, de ismerős alapon jött volna-, nem jött. Most ma keresünk mást. A kicsi születésnapját múlt héten hétvégén akartuk ünnepelni, mert múlt hét közepén volt. Nem lett megünnepelve. Partit akartunk szervezni, de nem tudunk főzni és helyünk sincs, az egész lakás dobozokból áll a konyha miatt. Karácsonyunk se lesz. Tegnap mondta a férjem, hogy megengedte a volt lakótársunk, hogy elmenjünk hozzá és ott főzzünk. Kérdeztem tőle és aztán hogy, hazajövünk és eszünk a földről? Azt mondta, hogy akkor ott eszünk és együtt ünnepelünk...már ez is valami, majd írok is neki. Hogyan ünnepeljük meg a szülinapját, ha a konyha szétverése előtt már meghívtam emberkéket, és egyikük el is vállalta a torta elkészítését-szép tortákat csinál. Januárban már csak kész lesz reméljük a konyha. Tegyük át januárra, hogy ne legyen a karácsonnyal összevonva?
Második gyermek, de szerettem volna ugyanúgy megünnepelni, mint az első gyerekét, olyan rossz ez így....
Esetleg hasonló ellehetetlenített körülmények között volt már valaki?
De miért kell ennyire túlbonyolítani?
A kicsinek csak annyi az ünnep, hogy "jé, ma velem játszik mindenki, ez tetszik (vagy nem)".
Torta, üdítő, felnőtteknek koccintás, gyerekeknek játék. Igen, akár a földön ülve, ha nincs más.
Vennék egy tortát, vagy sütnék egyet az ismerősömnél, és otthon megennénk. Ha kell a földről, de leginkább onnan, ahonnan hétközben is esztek. Vagy csak a családdal ünnepelnék, vagy ha nagyon fontos, áthívnék néhány barátot, akivel igazán jóban vagyok, az megérti a helyzetet, akivel meg nem olyan a viszonyom, azt meg sem hívnám, feltételezem annak egy babazsúr sem olyan fontos.
Nem halasztanám januárig, bár a gyereknek édes mindegy. Inkább azt tisztázd le, kiről is szólez az egész: a gyerekről vagy rólad?
Ha nektek ennyire fontos,akkor miert nem rendeltek? En is kulfoldon elek,egy vagyon a kaja,de pl egy grill csirke,majonezes krumpli sali nem tobb mintha te csinalnad (itt pl egy csirke 3 euro,de egy grill csirke is annyi). Torta helyett suti,de mar vannak kesz bolti tortak is. Vagy kezz kaja,amit mikrozni kell. Vagy csak rendelhetek egy nagy csaladi pizzat. Ezeket mar az 1 eves babad is javareszt eheti. Ha mashogyan taplalod,abbol is van biztos vagyok benne megoldas.
A hely kerdes meg... A kevesebb neha tobb! Hol esztek alapbol? Uljetek be a nappaliba/szobaba,inditsatok el egy meset es egyetek ott tanyerrol. Mindenre van megoldas :)
Egy első szülinapot totál felesleges mekiben tartani. Nem is nagyon kéne még akkor olyat ennie, és a helyszínt se értékelné.
Külföldön amúgy sem tudom, mennyire szokás mekis szülinapot tartani.
Szerintem vagy rendeljetek valamit, vagy menjetek étterembe.
Csau én gondolom azt,h ez túl van bonyolítva??!
Étterem,játszóház, rendeltek kaját, rendeltek vagy vesztek tortát!
1évesnek olymindegy,nem fogja még fel úgysem :-)
Persze első év fontos tudom!
A lányom most szombaton lesz 1 éves. De annak ellenére, nincs szét bombázva a konyha nem bonyolítom túl a dolgokat!
Lesz torta,szűk kis család kis hidegtál (nem csinálok 8 fogásos menüt) pár lufi, az ajándékai és ennyi. Max délután egy kis csavargás ha szép idő lesz. Ennyi. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!