A baba mozgásfejlődéséről sok helyen sokfélét olvastam. Kinél mikor kezdett felülni a baba?
én pici gyerekekkel foglalkozom, de életemben nem láttam olyan 3 hónapost aki segítség nélkül felül. olyat persze igen, akinek a szülei kitámasztva ültetik, el is mondom mindig, hogy ez mennyire káros a gyereknek és tilos. nem hiszem, hogy ezt kéne követned csak mert látod... :)
és igen, az, hogy fekvő helyzetben emelgeti a fejét, az olyan 3-4 hónaposan kezdődik. de ez egy reflex ami le fog épülni és nem szabad összekevrni azzal, hogy ő tudatosan felülni szeretne, ugyanis ezt nem azért csinálja.
enyém 5 hónaposan semmit nem csinált, még csak nem is forgott :) aztán hirtelen beindult, 6 hónaposan már mászott és felült, bár még nem stabilan ült, de próbálkozott és 5-10 percekre elücsörgött, ezt egyébként mászásból tette, kiült oldalra, félig bedőlve :)
stabilan olyan 8-9 hónapos korára ült, de hasizomból felülni csak 5 évesen tudott.
egyébként az utolsó mondatodat nem tudom hova tenni, egy 5 hónapos babának miért ne lenne elég ha kúszik? hidd el, ez is bőven idő előtt van, ezt se kéne még tudnia, ha feküdne a hátán egész nap, az is teljesen kielégítő lenne ebben a korban!
normális az, ha már tud mászni, mert azután jön az ülés.
a 3 hónapost tuti, hogy a szülők ültetik, ami meg tilos lenne..
Nalunk epp ugy volt, mint az elso valaszolonal.
Hat honaposan ult fel, elotte mar maszott, a maszasbolt lett a hinta negykezlab es lenduletbol hatra/oldalra ult. Legalabbis eleinte igy csinalta.
7 honaposan allt fel es 11 honaposan indult el kapaszkodas nelkul.
O kisfiu es igen nagy volt, nekem azt josoltak tobben, hogy mindent keson fog csinalni, mert nem fogja birni a sulyat. Szerintem nem igy lett.
De ez nem verseny, a vegen ugyanoda jutnak el. :)
Miért nem a felállás a főbb kérdés??
Ez annyira jellemző.. -sajnos- ma már.
Az anatómiai fejlődésnek nem része az ülés!
A LÁB ellenben az.Nagyon is fontos, sőt. Láb nélkül meghal az ember.
Ez anatómia, biológia, genetika, stb.
Az ülés megöli a gyermeket..
Lásd az alábbi videóban részletesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!