Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam nem issza a vizet,...

Kisfiam nem issza a vizet, mit tehetek?

Figyelt kérdés
kanálból elfogadja,de cumisüveggel-pohárral csak játszik.attól félek ,evés után még szomjas marad.akkor jön a tejcsi-de ebédre nem szoktam adni már neki
2008. szept. 14. 15:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idős?

Próbáld meg esetleg az édeskömény és ánizs teát.Az én lányom is sokkal jobban szereti,mint a sima vizet.

2008. szept. 14. 16:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én lányom is csak kanállal issza meg a vizet, a cumit kiköpi. De nekem ez gond, és szerintem neked sem kéne, hogy gond legyen.

A pohárhoz próbáld szoktatni, a cumit ne erőltesd.

2008. szept. 14. 16:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora a pici? Nincs már elég tejed? Mi 7 hósak vagyunk, és már csak 3x kap tejet, délelőtt-délután már csak papit. Emellé ha szomjas, adok neki inni: van amikor gyümölcslevet, van amikor teát, limonádét, de ha gyorsan kell, akkor sima vizet is.

Nekem sem issza meg a vizet :-) Sőt a teát sem cukor nélkül. Nem akarok agyoncukrozni mindent, bár még nincs foga, de már az elején sem itta meg a vizet, nálunk is játszik vele. Én azzal próbálkoztam ma is, hogy akkor elveszem tőle, ha nem kell, nem kell inni, de végül mindig kérte, és akkor ivott belőle valamennyit. Ha nagyon szomjas, akkor megissza! Viszont ez nem műkszik mindig, nyáron nagyon meleg volt, féltem hogy kiszárad, szval olyan innivalóval kell próbálkozni, amit megiszik, mert innia kell, ha nem kap helyette tejet. Mindig megtapintottam a kutacsát, ha nagyon belapult, akkor próbáltam itatni, azt olvastam az a kiszáradás kezdetének első jele lehet.

Viszont ha van türelmed kanálból adni neki, akkor hajrá, ha úgy megissza az jó. De sztem próbálkozz vmilyen gyümölcslével, azt jobban szeretik, és a rostos jó az emésztésnek is.

2008. szept. 14. 16:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is hagyd a cumit,a legkisebbek is tudnak pohárból inni - ehhez nagyon jó kifelé hajló peremű poharak kaphatók,amiből könnyebb inniuk
2008. szept. 14. 16:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte nálunk sem ment a víz, de a gyógynövényes tea bevált, gondolom az édeskömény miatt. Azt pohárból is itta a picur (most már belebugyborékol a pohárba, mert szerinte ez vicces.) Újabban olyat is hallottam, hogy védőnők-gyerekorvosok szerint lehet tenni egy kis cukrot a vízbe. Ez meglepett, mert eddig ezt tiltották. Úgy látszik, változik a trend. Saját védőnőd mit javasol?
2008. szept. 14. 16:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam már egy éves, de a vizet az első perctől fogva kiköpte. Sajnos. Most sem fogadja el a vizet, pedig amúgy nálunk sosem volt szokás az állandó tea-, gyümölcslé-, üdítőivás. Általában vizet iszunk, teát meg reggelente, gyümölcslét, üdítőt max ha jön hozzánk valaki, vagy ha éppen azt van kedvünk inni, de nem isszuk ezeket mindig. Szerintem nem is jó mindig ilyesmit inni. De a fiam sajnos csak teát vagy gyümölcslét iszik. Most kezdtem ez azzal kísérletezni, hogy a gyümölcslét vízzel felöntöm, és mindig egyre kevesebb benne a gyümölcslé, illetve a babateát egyre hígabbra készítem neki. Eddig beválik. Remélem hamarosan eljutunk oda, hogy már a tiszta vizet is megissza.
2008. szept. 14. 18:26
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.9-és fél hónapos.iszonyat jó evő,de ezeket a teákat nem issza.még hasfájós korában próbáltam először,azóta gyerekteával is kisérleteztem,nem kérte.de az őszilé....az megy.de én nem akarom az édeshez szoktatni,inkább adom a tejet,ha még kéri.szopik még.meg higitott gyümilét próbálok majd.megnézem a kutacsot is,köszi.
2008. szept. 14. 20:34
 8/8 A kérdező kommentje:
a védőnő is a gyümilét mondta.próbáltam csőrös-poharat,csöpögés-gátlósat,most kávéscsészét adtam,mert nem tudtam mit kitalálni
2008. szept. 14. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!