Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tehetek a párologtató vizébe...

Tehetek a párologtató vizébe illóoloajat? Illatosabb lesz a szoba?

Figyelt kérdés
Most vettük és olyan tömény hirtelen a levegő, hogy magam sem tudom, jó lesz-e ez így. Úgy illatolnék valamit, kamillát vagy levendulát kisbabám szobájában, mert egyébként semmi illat, de a páratartalom minimális. Nincs olyan tartója külön :( Mehet a vízbe? Hány csepp? Ugyanaz, amit a mécseses párologtatóba teszünk?
2010. márc. 21. 23:50
 1/8 anonim ***** válasza:
igen tehetsz,és minden ugyanaz
2010. márc. 21. 23:53
 2/8 anonim válasza:
előbb teszteld le, hogy az illóolaj igazi e, vagy szintetikus. cseppents egy tiszta, fehér papírlapra belőle, várj amíg megszárad. ha zsíros foltot hagy, akkor szintetikus, és azt nem igazán tesz jót.
2010. márc. 22. 00:58
 3/8 anonim ***** válasza:

A gyerekeknél 5 éves kor alatt nagyon kell ezzel vigyázni.

A levendula egyébként jó, a teafa mellett ezt lehet még hígítatlanul bőrre kenni, mást nem, mert erősek.

Magyar és tiszta olajat javasolok, az Aromax például nagyon jó. Drága, de tiszta. A 100 Ft-os olaj többet árt, mint használ.

A tiszta olajat keverheted magadnak fürdővízbe is.

Szívesen segítek, ha írsz privátot, dolgoztam olajokkal, de ha felmész az Aromax oldalára, ott is biztos lesz info.

JA, gyereknek (nem írtad menyi idős), kevesebbet csepegtess. És hideg párologtatóba, ne mécsesest használj és tedd el a gyerektől.

2010. márc. 22. 08:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infokat! Utolsó kedves válaszolótól kérdezném, hogy hol vegyek jó aromaolajat? Ezt az aromaxot pl?
2010. márc. 22. 14:09
 5/8 A kérdező kommentje:
oh, már látom, a Szent jobb gyógyszertárakban is van, köszi!
2010. márc. 22. 14:12
 6/8 A kérdező kommentje:
És te melyik illatot javasolnád? Én a kamillára gondoltam. A kamilla illóolajra. És olvasom, hogy abból 6-8 cseppet javasol a párologtató vizébe. Két éves a gyermekem, nem akarok erős illatot, csak éppenhogy kellemes illat legyen és a kamilla az általános, nyugtató és gyógyító is egyben, szinte mindig mindenre jó. Én viszont terhes vagyok, de már végső fázis. :)
2010. márc. 22. 14:21
 7/8 anonim ***** válasza:

zt a könyvet javaslom, nagyon jó:

Dr. Rácz Gábor-Dr. Rácz-Kotilla Erzsébet: Aromaterápia mindenkinek

Itt megtalálsz minden terméket.

[link]

Cora,Rossmann, itt tudom, hogy kaphatóak a termékek.

Kamilla és levendula jó, én nagyon szeretem a fahéj és narancs párosítást, meg a különféle kész keverékeket.

Megnézem a könyvben (ha megtalálom), hogy gyerekekre és várandósokra mit ír, csak most ordít a gyerek.

2010. márc. 23. 08:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Na megnéztem Neked a könyvben az ellenjavallat részt:

"Az illóolajok - kevés kivételtől eltekintve- nem használhatók a terhesség ideje alatt, újszülötteknél, csecsemőknél, kisgyermekeknél (általában 5-7 éves korig). Ez a tilalom mindenekelőtt a az orr közelére vonatkozik, általában az arcra, a fejre.

...

Illóolaj használata ellenjavallt légzőrendszeri allergiás megbetegedésekben, minden életkorban, továbbá epilepsziásoknál, mivel epilepsziás rohamot válthat ki."

Na szóval párologtatni mértékkel lehet, de pl. bőrre kenni bármilyen keverékben vagy fürdővízben tenni csak nagy körültekintéssel szabad és gyerekeknél a fenti korhatárig inkább ne.

Azért írom, mert én a levendulát natúr pöttyözöm a fejemre fájdalomcsillapításra, az eukaliptusz meg a zuhany alatt párolog a forró vízben, ha meg vagyok fázva, stb...

De vannak receptek olajokra pl. terhességi csíkokra, pms-re, sőt babáknak is van, ami alkalmazható.

Ha írsz emailt, beszkennelem a recepteket és átküldöm szívesen.

2010. márc. 23. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!