Tehetek a párologtató vizébe illóoloajat? Illatosabb lesz a szoba?
A gyerekeknél 5 éves kor alatt nagyon kell ezzel vigyázni.
A levendula egyébként jó, a teafa mellett ezt lehet még hígítatlanul bőrre kenni, mást nem, mert erősek.
Magyar és tiszta olajat javasolok, az Aromax például nagyon jó. Drága, de tiszta. A 100 Ft-os olaj többet árt, mint használ.
A tiszta olajat keverheted magadnak fürdővízbe is.
Szívesen segítek, ha írsz privátot, dolgoztam olajokkal, de ha felmész az Aromax oldalára, ott is biztos lesz info.
JA, gyereknek (nem írtad menyi idős), kevesebbet csepegtess. És hideg párologtatóba, ne mécsesest használj és tedd el a gyerektől.
zt a könyvet javaslom, nagyon jó:
Dr. Rácz Gábor-Dr. Rácz-Kotilla Erzsébet: Aromaterápia mindenkinek
Itt megtalálsz minden terméket.
Cora,Rossmann, itt tudom, hogy kaphatóak a termékek.
Kamilla és levendula jó, én nagyon szeretem a fahéj és narancs párosítást, meg a különféle kész keverékeket.
Megnézem a könyvben (ha megtalálom), hogy gyerekekre és várandósokra mit ír, csak most ordít a gyerek.
Na megnéztem Neked a könyvben az ellenjavallat részt:
"Az illóolajok - kevés kivételtől eltekintve- nem használhatók a terhesség ideje alatt, újszülötteknél, csecsemőknél, kisgyermekeknél (általában 5-7 éves korig). Ez a tilalom mindenekelőtt a az orr közelére vonatkozik, általában az arcra, a fejre.
...
Illóolaj használata ellenjavallt légzőrendszeri allergiás megbetegedésekben, minden életkorban, továbbá epilepsziásoknál, mivel epilepsziás rohamot válthat ki."
Na szóval párologtatni mértékkel lehet, de pl. bőrre kenni bármilyen keverékben vagy fürdővízben tenni csak nagy körültekintéssel szabad és gyerekeknél a fenti korhatárig inkább ne.
Azért írom, mert én a levendulát natúr pöttyözöm a fejemre fájdalomcsillapításra, az eukaliptusz meg a zuhany alatt párolog a forró vízben, ha meg vagyok fázva, stb...
De vannak receptek olajokra pl. terhességi csíkokra, pms-re, sőt babáknak is van, ami alkalmazható.
Ha írsz emailt, beszkennelem a recepteket és átküldöm szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!