Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valaki elmagyarázná hogy hogy...

Valaki elmagyarázná hogy hogy is van ez? Hogy az hogy 7kor fekszik a baba csak abból a szempontból korai hogy nem fog nekem kedvezően kelni éjszaka nem? Miért jobb ha 9kor fekszik?

Figyelt kérdés

Mármint hogy nem tud egyben annyit aludni, hogy átaludja az egész éjszakát, tehát fel fog kelni de legjobb ha minél később kel hogy én is aludhassak nem?

Vagy miért ideálisabb a 9órás lefekvés mint a 7órás?

2015. dec. 2. 17:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Mi számít tartalmasabb napirendnek? Hullaként megy ágyba ígyis, az a gond. Szóval nem tudom hogy tudnám jobban lefárasztani. Meg nem tudom hogy valóban ez lehet-e a gond. Hogy nem elég fáradt.

De ki fogom próbálni.

köszi

2015. dec. 2. 19:41
 12/16 anonim ***** válasza:
mikor alszik és mi a napirendje?
2015. dec. 2. 19:46
 13/16 A kérdező kommentje:

hát ugye lefekszik 7kor, most kihúztuk fél8ig

kel fél8-8kor reggel. (éjjel meg hát..mindegy is)

nappal eddig 4 óránként evett, most 3 újra.

szóval amikor felkel eszik, majd 2 óránként kb alszik egy órát, 40 percet és 3 óránként eszik.

szóval mondjuk 8kor eszik fél9,10-től alszik általában másfél-2 órát

majd eszik 11 körül. 1kor eszik, ekkor ébren van 2 órát mondjuk, elmegyünk sétálni. itt ki lehetne húzni simán 4 órát is a következő evésig, attól függ hogy mikorra érünk haza.

itt valahol elcsúsztam.

mindegy, kb ez a helyzet, 2 óránként alszik.

általában az utolsó alvásából 4-5 körül ébred. ettől függően van nehezebb vagy könnyebb dolgunk még az este 7-ig kihúzásban is.

általában ha 4kor kel még elviszem sétálni ha már ayon nyűglődik hogy pihenjen egy kicsit (lyenkor általában el is alszik 20-30 percre).

majd fél7kor fürdés, 7kor alvás.

kb így.

2015. dec. 2. 20:06
 14/16 anonim ***** válasza:

tehát csak 40 perceket alszik egyben? Összesen akkor hányszor alszik?

hogyan altatod? Így elsőre az az érzésem, hogy nem tud magától visszaaludni, ezért rövidek a nappali alvások - idővel a babák visszatudnak ugye maguktól aludni, ezért is alusszák át az éjszakát ha már érettek rá, ez a nappali alvásra is vonatkozik. Ha egy baba nem tud 40 percnél tovább aludni (ami pont egy mélyalvási fázis) akkor valószínű hogy a felületi alvásnál megébred, és nem tud visszazuhanni. Ez a rossz altatási technikától szokott lenni. Emellett még ébredhet persze mástól is, de így ez az első tippem. Hogy altatod?

2015. dec. 2. 20:51
 15/16 anonim ***** válasza:

ja és mindez úgy jön ide, hogy egyrészt nappal nem aludja ki magát, ezért is lesz hulla már estére (egy 5 hónaposnak ki kellene bírnia már 3-4 órát is ébren, persze vannak extrém esetek de tételezzük fel hogy általános a babád ritmusa). Az én lányom háromszor aludt ennyi idősen, de minden ismerősöm babája max háromszor..szóval hogy ezért lesz szerintem olyan fáradt hogy nem húzza ki 8-ig és ezért is van az hogy éjjel ébred.

én nem akarom osztani az észt, csak segíteni próbálok, természetesen ha téged nem zavar az állapot, akkor elsősorban a babád igényeihez igazodj, de én vallom azt az elvet hogy a szülő nem rabszolga, és hogy igen is, a babának is a maga szintjén alkalmazkodnia kell egy szülő napirendjéhez.

2015. dec. 2. 20:53
 16/16 A kérdező kommentje:

dehogynem, negem nagyon zavar ez az állapot, hidd el. csak nem tudom hogy ez valóban rajtam múlik-e.

3x alszik, szóval az stimmel. és többet 40 percnél. nem tudom mit írtam az előbb de kb 1 óra mindig megvan, kivéve talán a sétakor. de a délelőtti alvása meg majd' 2 óra.

és magától alszik el. beteszem a kiságyába és elalszik. mondjuk egyre nehezebben, de magától.

és igen, én nekem is van egy ilyen gyanúm, dehát közben meg néha tud aludni sokat. meg előfordult már (kb2x-3x) hogy aludt 5-6 órát egyben.

meg régebben, 1-2 hónapos korában úgy voltak az éjszakák hogy kétszer aludt 4 órát és egyszer 3-at. hát nekem egy ilyen is tökéletesen megfelelne. de teljesen összevissza ébred éjjel. a 4 órát kb sose húzza ki már. 3:40 szokott lenni a max. megyek majd a védőnőhöz próbaszoptatásra. lehet hogy az is a baj hogy nem elég már a tejem.

2015. dec. 3. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!