Hogy szoktassam le a 4 hónapos lányomat arról hogy szopja a mutatóujját?
Még sehogy. A fejlődés része az ún. "orális"-szakasz, amikor mindent a szájába töm. Ez a fogzással egyre "rosszabb" lesz. Általában 1 éves kor körül lecseng, utána lehet próbálkozni.
Adhatsz neki rágókát, csökkenti az íny érzékenységét.
Cunira jobban raszokik, a keze meg kell majd, nem fogja ejjel-nappal szopni.
En nem szoktattam le, harom evesen magatol abbahagyta.
Vicces h valaki azzal érvel, hogy de 7, illetve 15 éves korban leszokott :D Szerintem épp azt akarja a kérdező elkerülni, hogy eddig tartson.
Mindazonáltal én egy ekkora babát még nem piszkálnék, tényleg max. a cumit próbálnám meg. Az én lányom most 5 hónapos, ő a mutató és a középső ujját szopja így együtt, a hüvelykujja fel sem merül benne :D Na, neki nem kell a cumi, nagy ritkán elfogadja, de az esetek többségében köpi ki, és szopja tovább az ujjait. És tényleg azóta rosszabb, mióta fogzik, állandóan a szájában a keze, rágóka, cumi, egyéb nem kell, legfeljebb alvásnál a szundikendő sarka. Viszont én nem piszkálom, majd ha nagyobb lesz, és megmarad ez a szokása, teszek lépéseket, de egy 5 hónapost egyrészt nem akarok cseszegetni még, másrészt, mégis mit csináljak vele, ha a cumi nem kell? Bekenni nem fogom semmivel az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!