Ti adtok kifejezetten ünnepekre ajándékba a gyereknek/mások gyerekeinek használtan vett dolgokat?
Nem arra gondolok, ha öröklődnek a dolgok, vagy másoktól vesztek játékot/ruhát használtan, hanem arra, hogy konkrétan karácsonyra, szülinapra vásároltok-e ilyesmit.
Ha igen, újracsomagoljátok és újnak "álcázzátok" vagy elmondjátok őszintén, hogy használt?
Bevallom, a kérdésemet az ihlette, hogy szerettem volna elajándékozni a neten egy dolgot, ami nem jó nekünk a babaszobába (mert elmértük:D).
Vagy 10 ember írt, hogy karácsonyra adná ennek meg annak, születésnapra adná ennek meg annak. Mikor mondtam, hogy nincs meg a csomagolása, és mindenképp le kellene mérni, nehogy oda is kárnak kerüljön, akkor azt mondták, hogy "majd ők újnak álcázzák".
Gondoltam, itt rákérdezek, hogy ez szokás-e.
25 hkm
Miért lenne bunkóság használtat ajándékozni? Nem értem ebben a logikát egyáltalán. Pl egy tökéletes állapotú társasjáték miért ne lenne jó ajándékba? Nem hiszem hogy a megajándékozott elvárná hogy kétszer annyiért vegyem meg a boltban csak azért hogy új legyen. (Ezt pont mi kaptuk, de nem sértődtünk meg :).)
Ezzel együtt nem sokszor fordult elő, pl GameBoyt vettünk használtan mert újonnan már nem lehet venni.
Attól függ mi az a dolog és milyen állapotban van.
A te eseted (pontosabban a vásárlóid) szerintem nem az elfogadható kategória. Nem túl figyelmes és körültekintő az aki csak úgy ajándékba ad egy gondolom nagyobb, vagy valaminek a kiegészítőjeként szolgáló dolgot.
A hazugságot nem díjaznám, ahogy senki sem.
Amit írsz, az szerintem nem a használt kategória egyébként. Megvettétek, kiderült hogy nem jó, egy percig nem használtátok. Persze az újnak álcázás itt sem fér bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!