3 honapos 1 hetes babam imadja nezni a meseket a tvben (micimacko, hupikek torpikek, bogyo es baboca). Szerintetek baj ha nezi?
Nálunk is szól a tv,na nem azt mondom,h folyamatosan de a nap nagy részében megy. Rádió nincs,így a tv-n hallgatunk zenét. Sőt rácsatlakoztatom a laptopot,belépek a youtube-ra,klippek,zenét és együtt táncolunk rá. IMÁDJA nagyon felpezsdít mindkettőnket:-)
Sőt picit régebben a kerekmesét néztük és arra táncoltunk miközben énekeltem neki a szöveget:-)
Amúgy meg miközbe vacsoráztatom pont bele esik a hiradó időpontjába és azt szoktam hallgatni/nézni közben.
Egy éves,szerintem azért túl fogja élni:-)
Jelentem kedves kérdező,hogy nem érzem azt,h szar anya lennék emiatt:-)
Olvastam,h na nem egész napos tv nézés de korlátolt mennyiségben fejleszti pl a beszédkésséget,viszont... Abban egyetértek,h 3hónapos korban talán tényleg nem tesz jót a vibrálás,sőt..
24-es válaszoló vagyok.
Csak annyit,h mi is utáljuk a csendet,sőt a lányom eddig nagyon el sem bírt aludni síri csendben.
Most is alszik,méghozzá a bartok rádióra ami a tv-ben szól. (Mozart és társait hallgatva) :-)
kérdezo, a legártalmasabb, ha a tévé háttérzajnak megy. a másik, ezek a csatornák, mesék nem 3 honapos babáknak vannak. hanem majd kb. mikor 2 éves lesz.. (de akkoris káros hatása lesz) idegrendszerére káros, ha háttér zajnak szol, akkor pedig nehezebben fog megtanulni koncentrálni és nehezebben fog -megtanulni játszani, mert a tévétol magasan lesz az ingerkuszobe igy nem nagyon fogják lekotni a normális játékok.
ennyi idosen ne nézzen tévét!
(De nézz utána miket válthat ki a korai tévézés..ne azokra a véleményekre adj, amik itt vannak, hanem te keress után, ideggyogyász, gyerekorvos mit gondol errol a témárol, mik a kutatások eredményei)
ha zaj kell, kapcsold be a rádiot, hallgassatok gyerekdalokat, baby mozart egyebek..de a ne tévé szolj, legalábbis ne tobb orán keresztul.
Én csak azért tartom kissé röhejesnek, hogy itt sokan azt tartják életük fő teljesítményének, hogy nincs tv-jük, mert "inkább a gyerekkel foglalkoznak", mintha a tv-néző emberfajta egyébként nem foglalkozna a gyerekével, mert:
A gyerek jövőbeli képességeit illetve teljesítményét 90%-ban a genetika határozza meg, úgyhogy ha tőletek csak egy erős 100-as IQ-t örökölt, akkor te mondókázhatsz, énekelhetsz sőt bohócnak öltözve zsonglőrködhetsz neki egész nap, akkor se fog később a suliban labdába rúgni egy az élete első 3 évét tv előtt töltött 130-as IQ-val született gyerek mellett. De valljuk be, ez azert ritka. Attól hogy néhány órát tévézik az okos gyerek, a maradék időben nem kizárt, hogy esetleg vele is minőségileg foglalkoznak...
Nézd Kérdező, te is tudod szerintem, hogy káros a babádnak a tévé, már jó sokan leírták itt, hogy miért pl. villogó fény. Bizony késleltetheti akár a beszédfejlődés megindulását is, a szemet fárasztja.
Nem gond, ha egy gyerek tévét néz, na, de ne 3 hónaposan. Másfél-2 éves kortól már inkább, akkor sem ajánlott, de akkor talán jobban felfogja már a gyerek mit is néz. A legkisebb fiam 21 hónapos, de nem kapcsolom be neki a Baby TV-t v. Duck TV-ét, mert oltári baromságok mennek rajta, azok minden, de nem fejlesztő hatásúak. Inkább Minimax v. NickJr., de ezek a Baby tévék soha, ráadásul angol nyelvű, legalábbis nálunk. Duck TV-énk meg nincs is szerencsére. De, ami a legjobb lenne, én szoktam letölteni régi meséket, mint pl. Futrinka utca v. Kockás fülű nyúl és társai. De, nem 3 hónaposan, hanem max. másfél-két éves kortól. Bár az én fiam sokszor 2-3 perc után ott is hagyja a tévét szerencsére, nincs hozzászoktatva.
Gondolom neked azért jó, mert a gyerek elvan, meg tudod csinálni a dolgaidat, nem sír, lefoglalja a tévé. De szomorú, hogy egy 3 hónapost leraksz a tévé elé, mert ő még nem tud magától odamenni, tehát te rakod le úgy, hogy direktbe lássa a tévét.
Te kérdezted baj-e? Ne háborodj fel, sokat írták, hogy igen baj, ha megfogadod akkor megfogadod, ha nem, akkor nem. Miért nem teszel a kiságya fölé csörgőt v. pörgős játékot? Az én gyerekeim nagyon jól lefoglalták. Pont, hogy egy egyszerű csörgő ami fejleszti v. rágókák, hűtős rágókák, ő már kaphat ilyeneket.
Még egyszer nem a tévével van a gondom, nálunk is megy sokat, de 3 hónapos gyereknek nem tesz jót, tehát igen, baj, ha nézi. Próbáld mással lefoglalni, amíg te a dolgod akarod csinálni. Ez még sokáig így lesz, hogy a gyerektől nem tudod majd a dolgaidat csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!