Nem ijesztő az orrszívó porszívó?
Nekem 20 hós a fiam, és még sosem használtunk ilyet.
A gyerekorvosunk mondta, hogy nincs szükség rá, mert magától is kijön az orrából a váladék.
Születése után mondta ezt, és láttam is már többször. Amikor kijött, letöröltem egy zsepivel vagy textil pelenkával.
sem az elektromos, sem a manuális semmit sem ért nálunk.
és nem ijesztő a porszívó, csak attól függ hogy tálalod. az unokatesóinak rettegve szívta az anyjuk, félt hogy hangos nekik, amúgy is a gyerekek a full csendhez voltak szokva, tehát ahogy meglátják a porszívót, visítanak, hiszti roham stb.
mi kezdetektől - okulva ezen - előadtuk teátrálisan, hogy a világ legjobb dolga az orrporszívó meg egyáltalán a porszívó....így az én lányom szó nélkül csendben tűri ahogy szívom. A porszívóval meg önmagában is jóban van, szó szerint kergeti takarításnál viháncolva :)
szóval nem kell tőle félned, annál is inkább, mert a baba megérzi, és azért fog félni tőle mert te tartasz a dologtól. Veszélyesnek meg nem veszélyes, az sokkal veszélyesebb, ha nem mered használni és a folyadék rámegy az orrüregére mert mondjuk a kézivel próbálod kiszívni.
*orrüregére helyett arcüregére azt akartam írni.
akinek a háziorvosa szerint nem kell szívni, annak üzenem, hogy az unokahúgaim hetekig nem gyógyulnak ki a náthából, az egyiket kétszer is el kellett vinni külön olyan klinikára, ahol lecsapolták neki a váladékot az arcüregéről. Nem, nem távozik magától feltétlenül.
A kézi sokat nem ér, és szerintem nem is kevésbé ijesztő.
Az én másfél éves fiam már magának szívogatta a porszívóssal. Nem félt tőle, sőt, imádta összeszerelni és szakaszonként megnézegette a tartalmát és büszkén mutatta, mennyit tudott összeszedni vele :D
Ha veszel egyet próbáld ki te is, egyáltalán nem fáj. Nem szív erősen, de pont erősen ahhoz, hogy hatékony legyen. A kis kézikkel pont az a gond, hogy nem szívnak rendesen, akkor meg tényleg felesleges.
"A gyerekorvosunk mondta, hogy nincs szükség rá, mert magától is kijön az orrából a váladék. "
Magándoki, aki szeretne sokat látni titeket középfül gyulladással? Mert amúgy hülyeség, amiket beszél.
3-as
Te sem fújod ki soha az orrod, ha érzed, hogy tele és alig kapsz levegőt?
A porszíós orrszívó százszor jobb, mint az elektromos. Az elektromos azért jó, ha elmentek valahova, akkor tudd használni, de a porszívós a legjobb.
Persze a legtöbb baba sír, mivel ugye hangos a porszívó, megijednek, de ennyi áldozat kell.
3-as, a mi gyerekorvosunk meg azt mondja, ha náthás a gyerek, minél többször kell szívni az orrát. A ti orvosotok nem normális, már ne is haragudj. De, hogy a te gyereked sem volt még igazán náthás, az is biztos. Hallottál már azért köhögni egy gyereket úgy, hogy majd megfullad, azért, mert az orrváladék csorog le a garatfalon? Nem? Ha nem is akarsz, akkor szívd a gyereked orrát v. fújja ki, ha már elég nagy hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!