Németországba költözött anyukák befogadtak titeket a gyerkőccel, orvos, ovi, játszótér stb, vagy tényleg távolságtartóak?
szia
Minket nagyon hamar befogadtak,nagyon segítőkész volt mindenki (bár akkor még nem volt meg a kislányom).A nyelv sem olyan vészes,fél év kellett nekem a nulláról indulva,fél év után középfokú nyelvvizsgát tettem.Tesóm kislánya 5 évesen került be a német gyerekekkel ovivba,első pár nap sírt,3 hét után mondta a német mondókákat,el sem hinnéd milyen gyorsan tanulnak a gyerekek.A magyar orvos már nehezebb lesz,de ha szerencséd van,hát az sem esélytelen,kérdés,hogy melyik környékre jössz.
Kérdésed van,írj nyugodtan,akár privátban is
Èn németországban élek, de német a férjem. Már évek óta itt élek, most vagyok terhes.
De ez amit kérdeztél rengeteg mindentöl függ. Föleg töled.
Meg az sem mindegy hogy melyik részére költözöl németországnak. Mi stuttgart mellett kis faluban éltünk és a párom is kelet németországból származott de a svábokkal nem tudtunk össze barátkozni. Volt egy magyra barátnöm vele sokat jártunk a picijével játszótérre ami mindig üres volt. 1 német barátnöje van neki pedig 10éve itt él. Aztán van ott egy berlini pár nagyon jó barátunk , a nö 8 év alatt nem tudott beilleszkedni a svábok közés pedig rettentöen barátságos közvetlen ember, de csak a szomszédjával van jóba. Párom 5 évig dolgozott ott egy multi info cégnek és akik barátaink lettek egyik sem a környékröl valóak voltak. mind neémtország másik feléböl.
Aztán átkerültünk frankfurt mellé, itt kezdtem el egy magyar cégnek dolgozni aki fizikai munkásokat hozzott ide egy neémt cégnek. ott sok magyar nö kijött gyerekestöl egy szó német nyelvtudás nélkül öket senki nem fogadta be. más magyar munkásokkal éltek, a gyereket oviba nem hordták, a boltba egy kenyeret alig tudtak kérni.
De ismerek olyat akinek a férje normál munkája van kollégák németek és renegeteg barátaik vannak.
nekem a nödokinénim nagyon kedves, meg is dicsért milyen jól beszélek már németül, igaz férjem iszonyodik az orvosoktól így egyedül járok nagyrészt.
Most neémt cégnek dolgozok. Azért nem uygan az mint otthon, néha össze járunk de itt nem divat a munka utánni sörözés, és bent is mindig munka van, de azért bármi van egyböl segítenek. pl ha neémt levelet kell írnom mindig számíthatok rájuk, de alap a munkahelyen hogy mindenki mindenkinek segít még akkor is ha utálják egymást.
A gyerek pikk pakk megtanul németül, akár az oviba akár az iskolába, (iskolában ingyenes az integrációs iskola 1 évig).
De magyar orvoshoz soha nem mentem, de sok ismerösöm volt aki nödokihoz magyrahoz ment, és simán lehuzzták öket, pl elkért feketén 300€-t meg olyan vizsgálatokat csinált plusszért ami nem is kellett, nem választhatott a kismama, aki tök boldog volt hogy magyra dokija volt, de szerintem meg csak lehúzás volt. (sógorom gyerekorvos, anyósom nödoki mellett laboráns, így azért van képem miért kell fizetni miért nem) ja és mindenröl számlát kapsz ha hivatalos.
Szóval inkább neémt gyerekorvost keress, igaz egész neémtország területén gyerekorvos hiány van, nekem már 3-4 hónappal a szülés elött be kell jelentkeznem akihez menni akarok hogy legyen helye nekünk, amúgy elküld, vagy csak sürgösségivel fogad.
Ha van kérdésed akkor írj.
én kint dolgoztam es kint is voltam terhes de szülni hazajöttem,most 6 hos a fiam es tervezem hogy kimegyünk,persze oviba otthon akarom jaratni,de aztan ki tudja...en jol beszelek nemetül,de felek hogy a fiamnak nem lenn-e nehéz,sokat gondolkodom rajta,mert nagyon jo lenne neki 2 nyelvet beszelni,apa kint van,igy sokat leszünk kint kb havonta jövünk majd haza.
az emberek miatt nem kell aggodni mert en az 5 év alatt amit kint eltem SOHA nem talalkoztam baratsagtalan emberrel,mindenki nagyon kedves es nagyon pozitivan allnak a magyarokhoz,mindehol.nagyon sok magyarral ismerkedtem meg a varosban is ahol eltem,ma is tartom a kapcsolatot velük,es pont van magyar doki,ugyan nem gyermekorvos de van...keress ott elö magyarokat,probalj meg baratkozni,nekem bejött,es ök nagyon sok segitseget adnak majd mindenben.a többi meg jön magatol.
egy magyar barátunk kislanya elsö evet itt jarta oviba,neki nem okozott gondot,viszont egy negativ pelda is van,1 honapot birt a kisfiu az oviban,mentek is haza..sajnos.de sok mulik a szüleint szerintem,vagyis inkabb azon mulik minden,vele nem foglalkoztak eleget a szülei.
merre mentek lakni?en Baden-Wrüttenberg környeken lakom/laktam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!