Pelenkázás közben gyakoriak a pisilős balesetek? Nektek milyen pisibaleseteitek voltak már, és hogyan lehet megakadályozni őket?
Hát igen, nem ritka a szoba közepéig kipisilés. : )
Én már nem is veszem a drága pelenkázó alátétet, csak aláterítek egy kisalakú törölközőt, ebből is 3-4 fogy egy héten, de mivel mosni úgyis kell, hát mosom.
Szerintem nem lehet megakadályozni, azt mondta valaki, hogy azért pisilnek ilyenkor mert a hűvösebb levegő megcsapja a kukacot. 11 hónapos kisfiú anyukája
A babám 5 hetes korában telibe lefosta a védőnőt :D Kíváncsiskodott, meg akarta nézni pucéron, hát meg is lett az eredménye. Jó sok sárga anyatejes kakit kapott cserébe végig a ruháján.
Alig bírtam visszatartani a röhögést (nem szerettem azt a védőnőt, örültem, hogy lesza***rta a babám) :D
Nem csak pisibalesetek vannak! :) A lányom sokszor akkor rottyantott egy nagyot, mielőtt a tiszta pelust tettem volna alá....hát volt szőnyegsikálás, mert a pelenkázóról sugárban rám (vagy a férjemre) sikerült fosikálnia! :D Jót nevettünk rajta. De pisilni is szokott ha épp pelust cserélek, de igyekszem gyorsan alátenni a tisztát...nem mindig vagyok elég gyors. :)
5,5 hónapos kislány anyukája
A másodikon még most is röhögök... :D:D:D
Kisfiam egyébként rendszeresen nyakon pisilte saját magát. Mire odatettem volna valamit (textilpelus, vagy használt pelus visszahajtása rá) addigra kész volt a baleset. Nem mindig tudod megelőzni. Mostanában viszont érdekes, de nem csinálja. Pár napja viszont azt vettem észre, hogy ha éppen pisil, kirázza a hideg. :) Olyan aranyos, ahogy megrázkódik. (B)
na, hát azt, hogy hajtsam be a pelust a feneke alá, én tanultam meg itthon, a saját káromon! A faim volt már, hogy lefosott; én nyűgös voltam, veszekedtünk a férjemmel, mikor a pulyám telibe lefosott. Anyonröhögtük magunkat :)
Pisilős baleset szinte minden nap van, az ágyunkon teszem tisztába, volt, hogy egy nap két plédet is ki kellett mossak, mert en gros-ba pisilte le őket.
2-3 naponta egyszer annyira összetojja magát, hogy a háta közepéig sz@ros lesz, ilyenkor lavór, törölköző és kézi mosás következik :)
Fürdésnél is gyakoriak a hasonló balesetek. Én pl. úgy fürösztök, hogy törölkőzésnél előbb gyorsan megtörlöm a fejét, utána a pofiját hagyom a csudába és rendberakom a popsiját előbb, hogy tudjam becsomagolni a pelusba. CSak utána foglalkozok a többi testrészével. És minden pelusozásnál úgy csinálom, hogy ahogyan kiveszem alóla a használt pelust, már rakom is alá a tisztát és csak utána „kozmetikázom”
Nálunk volt már pisi is fosi is.Fosi sugárban szoba közepéig.Ez akkor a legviccesebb amikor hajnalban történik,azt sem tudod hol vagy,csak a kislámpa ég,hogy ne menjen ki az álom a szeméből míg megszoptatod,aztán hátha szunyálhattok.Na ennek olyankor bumm!De nevetve indul a nap:D
Pisis sztorink közül azon nevettem a legjobban,mikor csak azt láttam hogy pislog a fiam...szegénykém pont szembe saját magát...ÉDESEK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!