Meddig kell oldalra fektetve altatni a babámat?
Oldalán egyáltalán nem szabad mert árt a csipőjének és a gerincnek. Hanyatt fekvés az élettani. Nyugodtan fektesd büfi után a hátára vagy a hasá
ra.
Neharagudj, de ekkora butaságot még nem hallottam sem kórháztól, sem védőnőtől!
Pici babákat, csecsemőket eleve háton kell fektetni. A fejük úgyis oldalra fordul, ergo kicsurog az esetleg tejcsi.
Hasonfekvés emeli a bölcsőhalál kockázatát, nem igazán javasolt. Napközben igen, de estére semmi szín alatt sem.
A legeslegfontosabb viszont, hogy az oldalfekvéstől a csípőízületek rosszabbodnak! Szerintem egy orthopéd szakorvos biztos kitérne a hitéből, ha hallaná, hogy ezt javasolták Neked!
Remélem tudtam segíteni!
inkább hasra.
én is mindig oldalt fektettem, de már a hátára fordúl ( néha,véletlenül/6hetes/)
most már ezért hasra teszem.
nekem ha háton van, egyenesen tartja a fejét, nem fordítja el oldalra, így nemtalálom biztonságosnak a bukás végett
utólsó válaszoló vagyok.
nekem is mondák, hogy oldalt fektessem.ezzel semmi probléma
Nem tudom mért írtad, hogy a hasonfekvés szóba se jöhet nála? Nem szeret úgy lenni?
Én csak azt tudom mondani neked, hogy én mindkét gyerekemet első perctöl fogva a hasára tettem, egyiknek sem lett semmi baja!
A lányom 6 éves, a fiam 8 hónapos.
Az ortopéd dokink kikelt magából,amikor meghallotta ezt az oldaltfektetős dolgot.(A lányom annyira utált háton aludni,h 3 hetes korában megtanult oldalrafordulni.)Idézem: "Ekkora baromságot,mint az oldalt fektetés soha életemben nem hallottam,de legalább tudom,h miért van mostanában annyi kötött csípős baba."
Az én (meg anyuka ismerőseim olyan 80-85%a) hason fektetem a babát már 4 hetes kora óta.Nem akarnak megfulladni,ha bukik esetleg,akkor kifolyik a száján,a textilpeli meg felszívja.
Tehát nyugodtan fektesd a hátára,ha mindenképpen rettegsz a hasonalvástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!