Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos kisbabám épp csak...

7 hónapos kisbabám épp csak néha fordul át, ezen kívül semmi? Lehet, hogy baj van?

Figyelt kérdés
20.-án lesz 7 hónapos a lányom. Nem túlsúlyos, de jó hosszú baba,mint egy egy éves az orvos szerint. Hanyatt szeret feküdni, csak naponta 1-2 szer fordul hasra és nem tudja kihúzni maga alól a kezeit sem, hamar sír is,h. fordítsam vissza, mégcsak nem is ül segítség nélkül,felborul.Lehet,hogy baj van?
2008. szept. 11. 21:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincsen semmi baj, de a gyerekorvosodat kérdezd meg, esetleg egy neurológiai vizsgálat sem szükségtelen, hogy megnyugodjál!Minél hamarabb essetek át rajta és akkor nem nyugtalankodsz tovább!

Jó babázást!

2008. szept. 11. 21:53
 2/2 anonim ***** válasza:

A mozgásfejlődés minden babánál más és más. Ha interneten utánanézel, a mozgásfejlődéssel sok oldal foglalkozik, de azokon az oldalakon az "átlag" szerint tüntetik fel, hogy melyik babának melyik hónapban mit kell, vagy kellene csinálnia. A Ti esetetekben az is nagyon fontos lehet, hogy a forgáson kívül mit csinál még a babád. Ülő helyzetben felhúzva tartja e a fejét, nyúl-e játékok után stb.

Az "átlag" szerint kb. 6 hónapos korban fordulnak meg a babák hasról hátra és vissza, de ez nem azt jelenti, hogy a Te babáddal baj van. Ez csak az átlag.

Nekem ikerlányaim vannak és mindent később kezdtek el csinálni, mint az "átlag" babák, és én is nagyon aggódtam.

A biztonság kedvéért én is elvittem őket neurológushoz, és egyáltalán nem bántam meg, mert megnyugodtam, hogy minden rendben.

Egy ilyen vizsgálat szerintem a baba és a mama nyugalmáért és egészségéért nem árthat.

Az ülést szerintem ne erőltesd, az még nyugodtan várathat magára.

Ha ez segít, én a www.babazo.hu/bebi/ oldal szerintem követtem a fejlődésüket, de rengeteg más hasznos oldal is van a mozgásfejlődéssel kapcsolatban.

2008. szept. 11. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!