Azt honnan tudom majd, hogy eleget szopott e a babám és nem kellene e még többet?
Ne félj, fogod tudni mennyit szopizott, mondjuk ha leméred szopi előtt és után a súlyát. Egy újszülött 30-40 ml-t szokott általában szopizni, de van aki többet, van aki kevesebbet. Ha éhes, szólni fog, ebben biztos lehetsz:-)))
Gyenge tej nem létezik, hiába bizonygatják anyáink, mivel nekik akkoriban a védőnők ezt szajkózták folyamatosan, hogy "gyenge a tejed" meg hogy "erős a tejed". Ez nem létezik. Az anyatej pontosan olyan tápláló amilyennek lennie kell, amilyenre a babának szüksége van. Ezért van hogy az előtej, ami a szülés utáni napokban megjelenik jó esetben(nekem pl. nem volt csak pár csepp) kicsit sárgás, átlátszó folyadék, majd amikor megjön a rendes tejcsi, az már tejszerű, fehéres. Aztán változik a tej színe és állaga. Van amikor kicsit sárgásabb, zsírosabb, mert a babának ERRE VAN SZÜKSÉGE!
Elaludni szoktak a cicin a babák mert ellazulnak a szopizás folyamata közben, ezzel nincs semmi baj. Én nem ébresztem fel, hagyom aludni tovább, azt majd te döntöd el, hogy hagyod vagy felkelted...
A kórházban nekünk azt mondták, 15-15 percig tartson a szopi, de nekünk persze ezt sem sikerült betartani, jóllakott az egyik cicin, majd a köv. alkalommal a másikra tettem. Ja és ha mind2 cicin szoptatsz, akkor a köv. alkalommal arra tedd, amelyiken előzőleg befejeztétek a szopit, hogy kiszívja ami maradt benne előzőleg.
Egyébként ne félj, minden adni fogja magát, látni fogod a piciden hogy mire van szüksége! Remélem érthetően fogalmaztam...Ha van kérdésed még szívesen válaszolok akár e-mail-ben is! Nincs tabu, bátorság!
Üdv:egy 9 hónapja szoptató anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!