Melyik a jobb "módszer" szerintetek?
én a sírni hagyást választottam, de csak egyetlen egyszer volt rá szükség, azon az éjszakán neki állt cumizni (azelőtt nem cumizott hiába tettem az ágyába) és azóta magától visszaalszik.
világítós cumija van? nálunk is volt egy időszak mikor nagyon sűrűn kelt, a világítós cumi megoldotta azt is.
a napközbenire csak azt tudom mondani hogy szoktatás kérdése, én már 2 hónaposan beraktam a babahintára fél - egy órákra, ott ült a konyhába és nézte mit csinálok. Aztán ahogy cseperedett, egyre többet volt egyedül hagyva a szobában (igen, olyan is van hogy tök egyedül ott hagyom - persze minden el van pakolva ami kárt tehetne benne vagy amiben ő kárt tehet), mindig kipakolok neki érdekes tárgyakat, dolgokat, hogy azokkal tudjon matatni, és rá rá nézek 5 percenként..persze az én lányom 15 hónapos, már ügyesebben eljátszik, de ő ilyen volt 9 hónaposnak is...akkor még nem tudott ülni, mászni, ezért letettem a földre (vagy a babahintába) köré pakoltam mindent mi szem szájnak ingere, aztán amíg elvolt velük addig el volt. szerintem még nem késő, hogy ehhez szoktasd, próbálj olyan dolgokat adni neki, amik nem az övé: kulcsot, kártya paklit, ceruzát és papírt stb
A sírni hagyás szerintem semmire nem jó megoldás. Van rengeteg könyv és módszer, ki kell próbálni, hogy nektek melyik válik be.
Amúgy ettől kivagyok, mikor valaki leírja, hogy "átalussza az éjszakát, de felkel egy órára". Bakker, akkor nem alussza át az éjszakát.
Nekem is szeparációs szorongásnak tűnik, amit leírsz. Én magamra kötöttem őket ebben az időszakban, együtt csináltunk mindent. Ami még sokat segít, az a kukucskálós játék. Amikor kimentem a szobából először gyakran visszanéztem, vagy az ajtó mögül bújtam vissza, hogy " kukucs". Először azonnal visszanéztem, majd mindig több időt vártam. Amikor már csak pár perc múlva néztem vissza, addigra elfogyott az érdeklődése, és elfoglalta magát. A szeparációs szorongásnál, a baba azt hiszi, hogy amikor te kimész a szobából, vagy eltűnsz a látóteréből, akkor eltűnsz. Nem biztos benne, hogy vissza is jössz. A kukucskálós játékkal megtaníthatod rá, hogy mindig visszajössz, csak idő kérdése.
Nem tartott sokáig ez az időszak egyik gyerekemnél sem.
köszönöm a válaszokat. akkor hagyjuk ezt a sírni hagyós dolgot. :)
kedves 5-ös. 2 hónapos kora óta nem kelt fel éjszaka egyszer sem. ez is új dolog nála, ezért írtam így :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!