Ti hogyan szűrtétek ki első babánál, hogy mi nem kell? Kire hallgattatok? Interneten fórumozókra? Rokonra? Mi az, amit nagyon ajánlottak, és nektek nem kellett? Mi az, amiről le akartak beszélni, de végül hasznos volt?
Most állítom össze a babacuccok listáját - a babaruhákat leszámítva, azzal még várunk, mert még fogunk kapni. Annyi kütyü, kiegészítő, meg minden van, hogy nem egyszerű kiszűrni, hogy mi az, ami tényleg hasznos, megkönnyíti az ember életét, jó lesz a babának is.
Nyilván eltérő, hogy kinek mi tartozik az alap dolgok közé, de érdekelne, hogy mi bizonyult nálatok nagyon hasznonak/haszontalannak?
Az nagyon szép város :-) Rövid ideig mi is éltünk nem messze tőle, jókat kirándultunk Heidelbergben :-)
Nekem is eddig tetszett a terhesgondozás, de már a végefelé nem. Még mindig csak 2 hetente megyek ellenőrzésre, pedig 38 hetes múltam, ET napjától pedig 2 naponta, és csak CTG-t néznek, magzatvizet egyáltalán nem és ez elbizonytalanít. Annyiszor lehet hallani, hogy a végén zöld a magzatvíz, de igy hogy derül ki, ha igen?
UH- t is úgy kellett kérnem, mert 31. hét után már nincs, igy kifizettem csak tudjam, hogy minden rendben. De előtte egy rossz szavam sem volt.
Ó, azt hittem, neked már meg is született:) A te orvosodnál mennyi egy sima 2d-s uh? Az enyémnél 20 euró, ami szerintem elég jó, bár olvastam német fórumokon, hogy sokaknál ingyen megcsinálják minden sima vizsgálatnál. Mondjuk ígyis (nehezen) kibírtam a már majdnem letelő 9 hetet uh nélkül (mi nem voltunk 12. hetin, itt elég borsos az ára, és annyira őszintén szólva értelmét sem láttam). Ami mondjuk nekem furcsa, hogy otthon jó korán megtippelik a baba nemét, itt ehhez képest, ha mentem volna előbb uh-ra, akkor se nagyon tippelt volna a 16. hét előtt.
Neked kellett külön mondani a 18. heti genetikainál, hogy a große Ultraschalluntersuchungot kéred, vagy automatikusan azt csinálták?
Ja, meg ez a Hebamme-dolog, nem néztem annyira utána, hogy itt mikor szokás felhívni, csak annyit olvastam, hogy van,a hol nagyon gyorsan elfogy a kapacitásuk, ezért nem árt előre bejelentkezni. Valamikor a 12. hét körül felhívtam, és teljesen meglepődött, hogy ,,ó, még ráérünk a kennenlernenre". Te hanyadik héten találkoztál a tiéddel először?
Geburtsvorbereitungskursra szerinted érdemes elmenni?
Ha rendes UH-t kérek, ami mondjuk tart 15-20 percig az 40 euro itt, de hüvelyi UH-t azt minden alkalomkol csinált, megnézte hogy áll a méhszáj, meg látta hogy fejjel le vagy fel volt a baba.
A genetikainál semmit nem kellett mondanom, fogalmam sincs hogy mi a kicsi meg a nagy között a különbség, de minden adatot beirt a Mutterpassba. Olyankor vette le s méreteit, megnézte a fejét, agyát és belső szerveit. Mondjuk becsületesen rászánta az időt.
Ja meg minden hónapban vett kenetet, ellenőrize hogy nincs-e valami fertőzés.
Nekem màr a 12. héten mondta hogy szerinte kisfiú, mondta hogy persze nem 100%, de ő annak tippeli, éd valamikor 18 hét körül meg is erősítette.
Hebamme itt nagyon nehéz dió, de ez városokként változik. Düsseldorf zsúfolt város és itt már 11 hetesen írtam talán 10-15 Hebammenak, ebből 3 írt vissza, 2 elutasított, 1 meg elfogadott. 13 hetes voltam amikor találkoztunk, lebeszéltünk mindent és 36. hétig nem is láttam, talán 2 szer felhívtam, hogy jól vagyok :-D 36. héttől pedig hozzá járok akupunktúrára heti 1 szer, nem tudom van-e értelme, de azért teszem, hogy kicsit megismerjem, bár minden alkalom 15 euro.
"csak CTG-t néznek, magzatvizet egyáltalán nem és ez elbizonytalanít. Annyiszor lehet hallani, hogy a végén zöld a magzatvíz, de igy hogy derül ki, ha igen?"
Az UH-n nem látszik, ha zöld a magzatvíz, azt akkor nézik, ha elfolyik a magzatvíz, és az szabad szemmel is látható. Ha problémamentes a terhesség, itthon is csak CTG van a végén. Bármi gond van, mi mutatná jobban, mint a szívhang?
Terminus túllépéskor gondoltam, amikor kicsi lámpával és tükörrel megvilágítják a magzatburkot.
Ha azt mondjátok, hogy a ctg tökéletesen elég, akkor megnyugodtam. Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!