Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek kezdjem biliztetni?

Szerintetek kezdjem biliztetni?

Figyelt kérdés

Kisfiam 13 hónapos. Kora alapján még nem gondolnám, de kb egy hónapja ha bekakál, rögtön jön és mondja, hogy "kaka be".

Egy hete meg azt vettem észre, hogy már akkor is kiabálja (többnyire, nem minden esetben), hogy kaka, amikor még csak az ingert érzi.

Szeintetek kezdjem ültetni?

Attól tartok, hogy ha ráteszem hirtelen, amikor mondja, nem fogja tudni, hogy mit akarok, és nehogy megijedjen és ne merjen aztán kakilni, meg gátlása legyen...

Így kezdődik a szobatisztaság?

Ti hogy csináltátok?

Bocsi az idétlen kérdésért, csak első gyerek és nem akarom az elején elszúrni ezt a dolgot...

Köszönöm

#bili #szobati
2015. szept. 18. 11:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges még rohanni a bilire... igen, érzi, hogy kaki lesz, de akkor érett a szobatisztaságra, ha nem szaladni kell, hanem tudja tartani míg a bilire ér... nagyon ügyes egyébként, esetleg mutasd meg a bilit, mondd el hogy ebbe is lehet kakilni, de nem kell rohanni!
2015. szept. 18. 12:21
 2/9 anonim ***** válasza:
18%

pár hete én is feltettem ezt a kérdést, épp 13 hós volt a lányom, majdnem megköveztek érte hogy mit akarom még biliztetni.

De mivel a környezetemben mindenki 1,5-2 éves korára szobatiszta volt már, gondoltam ártani nem ártok vele, ha meg sem próbálom, mitől kezdené el érdekelni a bili, nem?

Szóval amikor mondja hogy kaka vagy pisi, azonnal teszem rá a bilire, könyvet adok neki vagy énekelek, tapsikolunk, de amint leakar jönni róla, egyből leveszem, és megköszönöm hogy ráült, meg amikor én pisilek a wc-n részletesen elmondom mi történik. Ennél többet most még nem tehetsz, de ennyit viszont nyugodtan, csak ne erőltess semmit.

Illetve van még egy könyv, Bilikönyv a címe, szerintem ötletes, szereti a lányom, szoktam neki mutogatni, egy kisfiúról szól aki kap egy bilit és elmondja a könyv pár oldalban hogy lesz szoba tiszta...ezt olvasgatjuk naponta párszor. Mindig meghallgatja, érdekli.

2015. szept. 18. 12:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Kislányomat mindig rátettem 11 hós kora óta bilire mielött átcseréltem a pelusát.Nem erőltettem ha ült rajt ült ha nem nem,mehetett! 13 hósan már csak bilibe kakált,mivel még beszélni nem tudott megtartotta addig még nem került bilire . Mihelyst megtanult beszélni szólt h kaka és mentünk bilire. Most két és fél éve . Azóta szobatiszta. Pisivel még vannak balesetek de kakával sosem. (Max mikor hasmenése volt nemért oda a biliig) .Ugyhogy működhet. Természetesen nem szabad erőltetni,de én úgy vagyok vele amikor hajlam van rá akkor kell próbálkozni.
2015. szept. 18. 14:29
 4/9 anonim ***** válasza:
Most két és fél ÉVES! Bocsánat az elöbb lemaradt a "S"
2015. szept. 18. 14:30
 5/9 anonim ***** válasza:
latom megint le lettem pontozva...en penetra noszemely hogy a babamnak segiteni merek....meg hogy hasznos valaszt adok a legjobb tudasom szerint...ejnye :)..
2015. szept. 19. 06:15
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem én pontoztalak le, én kérek elnézést miatta :( nekem hasznos volt a válaszod!

Akkor játékosan kezdem én is ismertetni a bilivel, de semmit nem eröltetek.

Remélem hamar szobatiszta lesz, mert úgy sajnálom hogy aszalódik egész nap a kis feneke benne, hiába tiszta van rajta, csak kényelmetlen lehet, főleg 40 fokban.

Köszönöm a válaszokat

2015. szept. 19. 06:55
 7/9 anonim ***** válasza:
emiatt ne aggodj a mai pelusok tulsagosan is kenyelmesek, reszben ennek is koszonheto hogy tegen 1,5 evesen mar szobatisztak voltak a babak most meg 2-3 evbe tellik vagy még tobbe. de szerint barmi amit a babanak mutatsz, es kedvvel csinalja, az elonyere valik. aki nem mutat meg semmit a babajanak amellett csak felno a gyerek, de nem tanul ;)
2015. szept. 19. 14:37
 8/9 anonim ***** válasza:
kedves kerdezo, kedves lepontozok :) ma megvolt az elso bilibe kaka :) reggel a pelusozon szolt hogy kaka, rohantam vele a bilire, konyv a kezebe, 2 perc mulva belenyomta. tudom hogy meg hosszu az ut deennyit arrol hogy erdemes e probalkozni ;)
2015. szept. 20. 08:25
 9/9 anonim ***** válasza:
tegnap.elott volt 14 hos.
2015. szept. 20. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!