Szerintetek kezdjem biliztetni?
Kisfiam 13 hónapos. Kora alapján még nem gondolnám, de kb egy hónapja ha bekakál, rögtön jön és mondja, hogy "kaka be".
Egy hete meg azt vettem észre, hogy már akkor is kiabálja (többnyire, nem minden esetben), hogy kaka, amikor még csak az ingert érzi.
Szeintetek kezdjem ültetni?
Attól tartok, hogy ha ráteszem hirtelen, amikor mondja, nem fogja tudni, hogy mit akarok, és nehogy megijedjen és ne merjen aztán kakilni, meg gátlása legyen...
Így kezdődik a szobatisztaság?
Ti hogy csináltátok?
Bocsi az idétlen kérdésért, csak első gyerek és nem akarom az elején elszúrni ezt a dolgot...
Köszönöm
pár hete én is feltettem ezt a kérdést, épp 13 hós volt a lányom, majdnem megköveztek érte hogy mit akarom még biliztetni.
De mivel a környezetemben mindenki 1,5-2 éves korára szobatiszta volt már, gondoltam ártani nem ártok vele, ha meg sem próbálom, mitől kezdené el érdekelni a bili, nem?
Szóval amikor mondja hogy kaka vagy pisi, azonnal teszem rá a bilire, könyvet adok neki vagy énekelek, tapsikolunk, de amint leakar jönni róla, egyből leveszem, és megköszönöm hogy ráült, meg amikor én pisilek a wc-n részletesen elmondom mi történik. Ennél többet most még nem tehetsz, de ennyit viszont nyugodtan, csak ne erőltess semmit.
Illetve van még egy könyv, Bilikönyv a címe, szerintem ötletes, szereti a lányom, szoktam neki mutogatni, egy kisfiúról szól aki kap egy bilit és elmondja a könyv pár oldalban hogy lesz szoba tiszta...ezt olvasgatjuk naponta párszor. Mindig meghallgatja, érdekli.
Nem én pontoztalak le, én kérek elnézést miatta :( nekem hasznos volt a válaszod!
Akkor játékosan kezdem én is ismertetni a bilivel, de semmit nem eröltetek.
Remélem hamar szobatiszta lesz, mert úgy sajnálom hogy aszalódik egész nap a kis feneke benne, hiába tiszta van rajta, csak kényelmetlen lehet, főleg 40 fokban.
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!