Mi baja lesz az újszülöttnek, ha nem sterilizálom a cumisüvegeket minden etetéshez? Mosogatni nem elég? Tapasztalat?
Azért kérdezem, mert a kórházban is egész napra kiadták az előre bekevert tápszert + üveget és mikróban forraltam vizet elmosogatni evések után, sterilizálva már ott sem voltak, csak forróvízben elmosva.
Csinálta más is így? A gyerekorvos szerint nem kell sterilizálni, jó így a napi egyszeri átfőzéssel.
2 hetes, én nem látok ebből problémát eddig, de tapasztalat érdekelne azért.
Dehogy kell minden etetés után sterilizálni.
Jó ahogy csinálod. Az elsőnél én is naponta sterilizáltam, a másodiknál, már csak sterilizáló folyadékot vettem, azt bekevertem és mikor babamosogatószerrel átmostam az üveget, cumit, ebben leöblítettem majd sima hideg vízzel, aztán amikor eszembe jutott betettem a sterilizáló gépbe is. Most egy éves semmi baja nincs, pedig 1 hetes kora óta tápszeres.
Vásárláskor sterilizáltam, és ennyi.
A tápszer sem steril, a levegő, amit beszív, az sem, a víz, amiben fürdik, sorolhatnám... miért is kellene sterilnek lennie az üvegnek?
18 éves múlt, pont most váltottunk háziorvost, és a gyerekorvos nézte búcsúzáskor, 18 év alatt 13 alkalommal volt beteg (ebben benne van az ovis ételmérgezés, bárányhimlő is...).
Semmi baja nem lesz :) Kifőztem a cumisüveget, amikor megvettem, először kéthetente, majd havonta főztem újra ki. Egy egészséges immunrendszer úgy alakul ki, ha szokja a környezetében lévő,minden napi kórokozókat. A játékait sem mosom minden egyes leesés után.
Egészségügyi dolgozó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!