Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez mitől van? Erőlködik a...

Ez mitől van? Erőlködik a babám (3,5 hetes), kaki nem jön, és néha iszonyat nagyot sikít, mintha nagyon fájna neki.

Figyelt kérdés
2008. szept. 8. 19:32
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Adj neki kamillateát amennyit csak iszik és picit vazelines v.krémes hőmérővel izgasd meg egy picit a végbelét.A kézmeleg vízben fürdetés is segít és egy kis pocakmasszázs fentről lefele mozdulatokkal.

Még nem tanult meg préselni ezért megy neki ilyen nehezen.

2008. szept. 8. 19:53
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

Isten őrizz a vazelines hőmérőt NE!!!

Először is gondolkozz. 3,5 hetes a kicsid, gondolom szopik igény szerint. Az ilyen kicsi csöppségek emésztőrendszere mégcsak most kezdett el működni. Minden egyes történés a pocakban amit egy baba megérez, neki furcsa, ijesztő, és ismeretlen. Ő még nem tudja hogy milyen érzés púzni, kakilni, meg milyen az ha az emésztés során mocorognak a belek, és azt sem ismeri hogy hasprés. Amit erőlködésnek látunk az valójában védekező izomösszehúzódás, mely lehet egy hascsikarás miatt, vagy a sok benyelt levegő buborékolása miatt, vagy pusztán a belekben folyó emésztés furcsa érzése miatt, ha közben élesen sikolt, vagy éles hangon sír akkor valószínű fáj a pocija, melyen egyébként a babák döntő többsége átesik. Nekem mindkét kisfiam rettentő hasfájós volt. Az elsőt teáztattam mert tápszeres volt, a másodikat mindig cicire tettem mert szopi közben ellazult, és megnyugodott, és biztonságban érezte magát. Olyannyira ismeretlen egy babának minden hogy a kisebbik fiam az első emberes büfitől megijedt és bizony keserves sírásba fogott mert nem tudta hogy mi történt vele. És mindkettőjüknél 3 hónapos korukra elmúlt a hasfájás.

A meleg fürdő, vagy egy puha takaróba történő ringatás, összebújás, szopi megnyugtatja a babát, és a babamasszázs és a tornázttás is jót tesz. Ha nem vagy elégedett a székletűrítéssel kérj védőnőtől gyerekorvostól tanácsot. Hasfájásra homeopátiás segítség is van, a ygógyszertárakban kapsz tanácsokat szakembertől.

2008. szept. 8. 20:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2008. szept. 8. 20:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Na most őszintén!Mi baj volt az előző válasszal,hogy ennyire lepontozták?Nem mintha bármit is számítanának a pontok,de úgy tűnik valakik ezzel szórakoznak.
2008. szept. 8. 21:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki pontozhatta le, nagyon sok helyről én is hallottam a hőmérőzést, sőt egyszer alkalmaztam is és nagyon sokat kakilt a babám. Csak azt mondta a védőnő, és a dokinéni, hogy nem szabad sűrűn mert hozzászokik a drága, és utána igy fog tudni csak kakilni. SZóval én sem értem miért pontoztak le, van amikor már csak az segít! :(
2008. szept. 9. 15:12
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Engem pontoztak le de nem érdekel,mert szerintem tapasztalt anya vagyok és csak tanácsként írtam,amit vagy megtart az ember vagy nem.

Nálunk a kamillatea,a melegvíz és a masszázs bevált,a hőmérőzést a sógornőmnek kellett alkalmaznia,miután 5 napig nem kakilt a babája.

Rossz tanácsot nem szándékozok adni.

Szép napot!:-)

2008. szept. 9. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!