Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos kisfiam koponya...

Bettynapocska kérdése:

4 hónapos kisfiam koponya ultrahangján kamra asszimetriát és kicsit több agyvizet állapítottak meg?

Figyelt kérdés
Már korábban kérdeztem hogy gond e a kamra aszimetria, amire azt a választ kaptam, hogy a baba kinőheti. Ugyanez a helyzet ha kicsit több az agyvize is?
2010. márc. 12. 12:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az orvost nem kerdezted meg? Szerintem o hasznalhatobb valaszt adna. Mindenesetre en szivbol kivanom, hogy kinoje!
2010. márc. 12. 13:47
 2/12 A kérdező kommentje:

szia!

megkérdeztem az orvost, ő azt mondta ez a lelet nem tökéletes, de nem kell annyira drámaian venni:Mondta, hogy nem a leletet kell nézni hanem az embert és a baba szépen fejlődik.Igazából azért tettem fel a kérdést mert szeretnék beszélni, illetve ha lehet levelet váltani olyan anyukákkal, akik átéltek hasonlót.Szeretném megkérdezni kinőhetők e ezek a dolgok?és hogy ettől ugye még egészséges kisember válik a fiamból?nagyon aggódom....

2010. márc. 13. 15:11
 3/12 anonim ***** válasza:
En irtam az elozo valaszt. Ismerek szemelyesen olyan 20 eves fiatalembert, akinek szuletesekor tul sok agyvize volt, de neki shaunt-öt ultettek a fejebe. Az mondjuk sokkal dramaibb volt, de semmi baja, szep, okos srac. Sajnos en tobbet nem tudok segiteni, tenyleg olyanok kellene irjanak akik ezt szemelyesen ateletek a sajat babajukkal. En a helyedben megkeresnek egy masik orvost, engem nem elegitene ki az a valasz, hogy "az embert kell nezni", mert vannak olyan betegesegek is, amik kivulrol nem latszanak.
2010. márc. 14. 15:24
 4/12 A kérdező kommentje:

Szoasztok!

Ha voltatok hasonló helyzetben vagy ismertek valakit aki átélt ilyet és végül nem lett semmi baj kérlek írjatok....nagyon aggódom!!!!!!!!!!!!!!!!

2010. márc. 16. 07:08
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

szia! Hála az égnek ,én nem éltem át ilyent..

de hogyan vettétek észre?

2010. márc. 16. 07:40
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia! Az érdekelne, hogy miért volt szükség ultrahangra.

Én egy 10 hónapos babó anyukája vagyok. Nálunk is vannak problémák, de nem teljesen azonos a tietekkel. 3 hósan epilepsziás rohama volt, ezért volt szükség agyi UH-ra, amin kamra tágulatot állapítottak meg. Javasolták az MRI vizsgálatot. 6 hósan végezték el az MRI-t. Eredmény: Atrophia cer., hidrocephalus internus. Kiszótáraztam. Nagyon ijesztő: sorvadás és "vízfejűség". Az én gyönyörű, értelmes kis bogaram vízfejű? Na ne! Az orvos azt mondta, ha nincs semmi fejlődési rendellenesség (amit, persze folyamatos kontrollal szemmel tartanak), nem kell megijedni. Ennek egyébként semmi köze az epilepsziás rohamához, úgyhogy, ha az nem lett volna, ki sem derül az elváltozás. Lehet, hogy sok ember él ilyen vagy hasonló elváltozással, anélkül, hogy tudnának róla. Természetesen az MR vizsgálatot 1 évesen meg kell ismételni. Remélem nem lesz romlás. Egyébként teljesen átlagos, pajkos, élénk, izgő-mozgó, mosolygós kis kópé az én fiam.

Nem sokat segítettem, tudom. De talán megnyugtat, nem vagytok egyedül és fel a fejjel.

2010. márc. 16. 09:13
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kisfiam 10 hetes. Nálunk is koponya asszimetria van. A jobb oldali koponya kamra nagyobb, mint a bal. az agyvíze rendben. Nekünk ezt már a terhesség alatt mondták, 28. héten. Gondolhatod mit éltünk át. Akkor is voltunk genetikusnál,majd rendszeresen uh-n. Azt mondták semmi gond nem lesz. Megszületése után is nézték. Akkor is azt mondták az eltérés megvan, de nem gond. Most 6 hetes uh-on még mindig ott volt az eltérés, de nem nőtt. Tovább küldtek minket a Heim Pálba, egy nagyon jó neurologushoz.Ő is megnézte. Nagyon aranyos volt, mindent megnézett a kisfiamon. Tényleg mindent, nem csak a fejét. Ahogy még senki. Ő is látta az eltérést. Szerinte sincs gond, ilyen lehet. Nyugodjunk meg, lehet nekünk is van, csak nem tudunk róla. Akkor lenne gond ha az értékek változnának,de akkor is van megoldás. Nagybaj már nem lehet,az már rég kiderült volna. Azt javasolta havonta mérjük a fejkörfogatot, és a mellkast. Két hónap múlva menjünk vissza ellenörzésre.

Szóval, tudom mit élsz át. Én is mindenhova elakartam vinni, hogy megvizsgálják. Most már megnyugodtam. Ha gondolod megadom a doktornő számát. Ha tényleg nem látsz a babán semmi különöset akkor nincs gond!!! Fejlődik, figyel hangra,környezetre.

Tényleg nem lehet baj. Nehéz elhinni, de így van. Ha gondolod menj tovább más dokihoz. Engem is az nyugtatott meg.

2010. márc. 16. 10:59
 8/12 anonim ***** válasza:
10:59-es vagyok megint. Szerintem akkor is ez a helyzet ha kicsit több az agyvíz. Annál is az a lényeg, hogy ne változzon.
2010. márc. 16. 11:02
 9/12 anonim ***** válasza:

Anyukák nyugodjatok meg!

Én egy 34 éves anyuka vagyok. A szülés sok problémát hozott ki nálam ennek következtében aztán többek között Sclerozis Multiplex gyanúm volt. Ez nem igazolódott eddig de ennek kapcsán agyi MR-re kellett mennem előtt agyi CT-re. Ott kiderült h hidrochephalus internusom van. Tehát tágabb agykamrák és vízfejűség kérdőjellel. Gondolhatjátok mit éltem át. A lényeg h három neurológusnál is jártam és mindegyik azt mondta, h amíg nincsenek panaszaim addig minden ok. Mindegyik egydöntetűen a koraszülöttségemre vezeti vissza ezt a dolgot. Ez a koraszülött babák 90%-át érinti és csak nagyon ritkán okoz problémát de akkor is van megoldás ahogy írták is előttem a shönt. Én 34 évig úgy éltem h nem is tudtam erről, és csak a fejlett diagnosztikának köszönhető h most kiedrült. Semmi bajom élem a mindennapjaimat. Most megyek vissza dolgozni könyvelő vagyok. Tehát kérlek benneteket nyugodjatok meg. Figyeljétek a babáitokat és járjatok kontrollra de ennél többet ezzel ne foglalkozzatok mert csak kikészültök idegileg. Együttérzek veletek! Kitartás és bízzatok, mert a pozitív hozzáállás sok mindenre gyógyír!

2010. márc. 16. 12:10
 10/12 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat:)
2010. márc. 17. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!