Sárgarépalé anyatejes 2 hónaposnak?
Ha orvos javasolta, akkor követném a tanácsát.
Egyelőre várd meg, hogy a következő székletek hogy alakulnak, ha gond van, megint meg lehet próbálni.
A répa nem allergén, illetve te nem étkezést/tápanyagot akarsz kiváltani vele. Mivel nem tudja megemészteni, átsöpri a bélrendszert és kvázi úgy távozik, ahogy bement.
Amúgy lazán kapcsolódik: tápszeres volt a lányom, 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Elég gyorsan kiderült, hogy a nyers alma nála hasmenést okoz. Ezért meg kellett főzni/párolni.
Amikor a gyerekorvosnak mondtuk, ő mosolyogva megvonta a vállát: "Nézzék, ha szorulása lenne, legalább van természetes hashajtó kéznél."
És tényleg működött, nagyjából egy éves korára nőtte ki, hogy meghajtja az alma. Addig székrekedésnél némi almalé simán kilőtte belőle a cuccot.
én anyatejes babának inkább nem nagyon adnék semmi mást. az anyatej mindenre jó :)
amúgy vannak kakimentesebb időszakok, egy anyatejes babánál az is előfordulhat, hogy mindent hasznosít, és pár napig nincs kaksi... (már nem tudom mennyi a normálisnak mondható szünet, neten is le van írva - szakértői írásra gondolok, illetve az orvos, védőnőnek is tudnia kell)
hasmenés anyatej esetén meg... hát... az inkább valami betegség jele - amikor szinte "pisil" a fenekével... mert amúgy az anyatejes kaki mindig is hígabb. főleg mert az első 3 hóban kolosztrumos a tej, az pedig köztudottan hashajtós hatású... 3 hó után keményedik, "felnőttesedik" a kaki, addig a vajszínűtől a zöldön át a narancssárgáig a tejeskávé állagútól a fogkrém, gyurma állagúig mindenféle lehet, kis tejrögökkel, tejgömbökkel tarkítva eseteleg...
szóval ha fosimosi van, akkor annak baci/vírus oka is lehet, esetleg te eszel valami olyan (nálunk pl. az őszibarackzabálásom miatt narancssárga volt a baba kakija) :) az meg elmúlik.
ha székrekedés van, akkor is lehet, neked kellene valami hajtós gyümölcsöt enned, még mielőtt vele próbálkozol.
én nem javasolnék semmit se adni ilyen pici babának, főleg, ha anyatejes. inkább sok-sok cicit neki :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!