Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A középfülgyulladás tényleg...

A középfülgyulladás tényleg olyan veszélyes? És láz meg egyéb tünet nélkül volt már a babádnak? Tényleg gyakran előjön, ha hajlamos rá?

Figyelt kérdés
4 hós babám egyetlen tünete, hogy reggelre kifolyik a füléből a zsír (vagy mi). Nem is gondoltam, hogy ez betegség, mert amúgy mosolygós, nincs láza, jókedve van. A doktornő antibiotikumot írt (zinnatot), mondván, hogy ezzel nem szabad játszani (megkukucskálta mindkét fülét, azt mondta nem szép). Infrázni is kell. Csak olyan furi, hogy látszólag semmi baja, és így "fel van fújva" a dolog. De ha tényleg ilyen veszélyes a dobhártyára, akkor inkább adom neki a zinnatot (normaflorral), nem? Más is volt már így?
2010. márc. 11. 13:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs felfújva, egyszerűen csak időben kaptátok el, inkább örülj neki. Az én fiamnak is folyt a füléből, és a dokink azt mondta, ez természetes, el is hittem neki, de a gyerek egyre nyűgösebb lett, végül már éjjel is óránként kelt sírva. Kapott antibiotikumos fülcseppet, egy hét alatt elmúlt, de a fül-orr-gégész azt mondta, ha egyből hozom, megspórolhattam volna a fájdalmat a gyereknek.

ҝ

2010. márc. 11. 13:35
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! A "felfújva"-t úgy értettem, hogy olyan furi, hogy akkor is így kell kezelni egy betegséget, ha láz van, nyűgös a gyerek, látszik, hogy fáj neki a füle stb, meg ebben az esetben is, mikor látszólag semmi baja.. csak olyan furi.

Igen, én is azt hittem ez természetes, de azért "beszaladtunk" a dokihoz (séta közben az egészséges rendelése elejére) és mondta, hogy jó hogy jöttünk....

Hogy nem szabad megvárni, amíg kidurran, és kifolyik... de akkor honnan tudjam, hogy a füle fáj, mert nem kapkodott hozzá.. volt, hogy nagyon sírt a napokban, dehát egy kezdő anyuka ezt honnan tudja, hogy a fülét is nyomkodni kell ilyenkor... Mostmár ezt is fogom nézni, ha sír, de ehhez ez kell???

2010. márc. 11. 13:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Bizony a doktornő belekucskált, és nagyon is szakszerűen járt el. Te nem láthadot mi zajlik ott legbelül. Gondold el megelőzte a még nagyobb bajt, esetleg a felszúrást. Adjad a gyereknek az antibiotikumot.
2010. márc. 11. 13:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem kamaszkoromban volt, lázam se volt semmi..későn mentem dokihoz, kezelték de sokszor visszajön... uszodába, strandra nem tudok menni. Még néha fürdés után is rossz.. szóval örülj hogy időben észrevették.:)
2010. márc. 11. 13:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Hallgass mindig az ösztönödre, látod, most is bevitted a dokihoz. Hidd el, az sosem csal! Legközelebb is ha úgy érzed vigyed!

Jobbulást a kicsinek:)

ҝ

2010. márc. 11. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!