1hetes kisbaba igen gyakran csuklik. Naponta többször is. Ez baj? Mitől lehet?
Szia!
Nálunk is ez volt. Az én lányom is napjában többszőr csuklott. Megkérdeztem a dokit,hogy nem baj-e,és mitől van. Azt mondta,hogy ez természetes. Főleg akkor csuklanak,ha jóllaktak:)Ez idővel kevesebb lesz,és a végén teljesen megszűnik.:)
Ez a piciknél sűrűn előforduló jelenség, majdnem mint a tüsszentés.
A csuklást a rekeszizom hirtelen összehúzódása okozza. A piciket nem zavarja, inkább a szülők aggódnak emiatt. De aggodalomra semmi ok, teljesen természetes "jelenség". Pár korty teával, esetleg szopival lehet enyhíteni, hangsúlyozandó, hogy nem okoz semmiféle problémát.
Kívánom annak, aki azt mondja, hogy nem zavarja a gyereket, hogy csuklik, hogy élete végéig szenvedjen csuklástól!!!!! Hát nektek meg ki a fene mondta, hogy a gyereket nem zavarja???? Meg tágul a gyomra a csuklástól????? Nektek az agyatoknak kéne tágulnia!!!!!Vagy esetleg a gyereketek közölte, hogy hú bakker anya ez tök jóóóó?!?!
Kérdező! Picike forralt lehűtött vizet lehet neki adni vagy az ujjadra kent rendes citrom levét, de a legegyszerűbb, ha hagyod fél percet sírni és elmúlik. Amúgy nincs baja, az Én 8 hetes babám születése óta minden evés után csuklik. Nálunk a sírás vált be. Fél perc múlva függőlegesbe fogom és már vigyorog is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!