Született valakinek 1 vesével a babája?
Szia! A keresztapám is egy vesével született, de neki az soha semmilyen problémát nem okozott élete folyamán.Sőt, hivatásos katona volt még nem nyugdíjazták.Csupán annyi,hogy 3 évente kontrollra kell járnia a biztonság kedvéért.3 gyönyörű felnőtt gyereke született.
szerintem ne izgulj.
Az én kisfiam 8 hós és szintén egy vesés,neki a jobb oldali hiányzik.Mi fél évente járunk uh-ra,+vizelet vizsg.nemrég voltunk,semmi gondja nem volt.Elő voltunk jegyezve izotópos vizsgálatra,hogy tényleg megnézzék nincs-e vhol meg a másik,de nem tudták megcsinálni neki...
Ja,és bátyám is egy vesével született 15 évesen derült ki neki,addig nem is tudtuk,most 28 semmi gondja vele...még controllra se jár...Ne izgulj,nem lesz gond...(én is így nyugtatom magam mindíg..)
Sziasztok!
Én 20 éves vagyok és jobb oldali vese nélkül születtem. Megnyugtatásul mondom, hogy kb. 6-7 éves koromig kellett visszajárni kontrollra félévente a kórházba, de azóta nemigazán voltam. Elvileg sok folyadékot kell inni és kevés sót kell enni. ( Himalája só elvileg jó).
Szóval nincs egyelőre semmi bajom se és olvasataim alapján ez így is fog maradni, mert ilyenkor az 1 vese átveszi a 2 vese funkcióját.
remélem kicsit megnyugodott mindenki!
Üdv, Ákos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!