Elkezdhetem 3,5 hónaposan az új ételek bevezetését?
Kisfiam 3850g-al, és 60 cm-el született. Most 7200g, és 70 cm. Sajna tápszeres, és szerintem már nem elégíti ki az étvágyát a tápszer, mert kb. 2-3 hete az addig megszokott 6 étkezésről áttértünk a 8 étkezésre!
Persze nem annyival többet eszik, csak gyakrabban igényel, de kevesebbet. Ez már elég fárasztó mindkettőnknek, mert így napközben nemigen alszik( éjjel 8-4-ig alszik).
Ha elkezdem etetni, és már megismertük a 3 alapgyümit, adhatok neki tejpépet is? Először mennyit kaphat belőle?
Idővel jó megoldás az, ha este adok neki pépet, hogy ne ébredjen fel éjjel, vagy a vacsi mindig tápszer kell, hogy legyen?
Mennyi idő múlva lehet kiváltani egy teljes étkezést gyümivel, vagy péppel?
Bocs a sok kérdésért, de a védőnőm nem teljesen normi, így tőle nem tudok meg semmit!
Köszi!
Szia! Ha a gyümölcsök közül a három alap meg volt és nincs velük próbléma, akkor lehet folytatni a zöldségekkel (krumpli, sárgarépa, sütőtök).
Tejpépet nem tudom, mert mi még nem eszünk ilyet!
Mi is még csak kostolgatunk, úgy, hogy a kiváltással kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy 150 gramm mennyiséget, ha megeszik mondjuk tízóraira, egy fajta gyümölcsből az már egy kiváltott étkezésnek számit!
Boldog babázást!
A hozzá táplálást 17-26 hetes kor közt kell elkezdeni. Tejpépet lehetőleg ne adj neki 1 éves korig. Danoninó ,túrórúdi és egyéb ilyen bolti termék nem neki való, ez akkor lesz érdekes ha már a tejtermékeket vezeted be. Ha egy étkezésre jól lakik az adott gyümivel kiváltottál egy tápszert.
Mindig fokozatosan stb. Amit az előttem szóló írt is fogadd meg:)))
Szia!
Sokan azt mondják, hogy tejpéppel is lehet kezdeni a hozzátáplálást, csak akkor 3-5 napig (ahogy a gyümiknél is) nem szabad mást adni, csak azt, aztán keverheted gyümivel...
Leírom, hogy én hogy csinálom/csináltam
Én előbb a gyümölccsel kezdtem, alma, barack, aztán jött volna a banán amit nem eszik meg. Majd a sütőtök, az sem kell neki, és a sárgarépa - szintén utálat tárgya.
Így maradtam az alma-barack párosnál. Én bébiételt adok neki, így aránylag egyszerű dolgom volt, alma, barack, alma-barack, alma-barack-rizs, aztán találtam alma-szőlő-rizst (azt is szereti).
És amit imád még az alma-burgonya.
Én először keveset adtam neki, szerencsémre egyikre sem volt allergiás-így mára már (kicsivel több mint 2 hét telt el) kiváltottam délelőtt egy evést (nekem is tápszeres a babám, védőnő javaslatára kezdtem hozzátáplálni, mert a lánykám is 8x-9x evett egy nap, van még -sajnos- most is úgy, hogy 2 óránként eszik, éjjel is:( )
Most ott tartunk, hogy majd egy üveg bébiételt megeszik, délelőtt 10 óra körül. És 2,5-3 óra múlva már követeli a tápszert, amiből megeszi a szokásos adagot (160 ml).
Ezért én nem lennék abban biztos, hogy kevesebbet fog enni a babád ha már gyümit adsz neki...legalábbis ha saját magunkból indulok ki.
Igen, a tejpépet szintén nem szereti a lánykám, már próbáltam gyümölccsel is adni-de repült amerre látott....
Próbálkozz, türelmesen-én még ma is félek, még nem merek du. gyümölcsöt adni neki. Pedig szerintem már adhatnék...
Lassan azt is bevezetem.
Sok szerencsét, jó kóstolgatást
16 hetes baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!