Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elkezdhetem 3,5 hónaposan az...

Elkezdhetem 3,5 hónaposan az új ételek bevezetését?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3850g-al, és 60 cm-el született. Most 7200g, és 70 cm. Sajna tápszeres, és szerintem már nem elégíti ki az étvágyát a tápszer, mert kb. 2-3 hete az addig megszokott 6 étkezésről áttértünk a 8 étkezésre!

Persze nem annyival többet eszik, csak gyakrabban igényel, de kevesebbet. Ez már elég fárasztó mindkettőnknek, mert így napközben nemigen alszik( éjjel 8-4-ig alszik).

Ha elkezdem etetni, és már megismertük a 3 alapgyümit, adhatok neki tejpépet is? Először mennyit kaphat belőle?

Idővel jó megoldás az, ha este adok neki pépet, hogy ne ébredjen fel éjjel, vagy a vacsi mindig tápszer kell, hogy legyen?

Mennyi idő múlva lehet kiváltani egy teljes étkezést gyümivel, vagy péppel?

Bocs a sok kérdésért, de a védőnőm nem teljesen normi, így tőle nem tudok meg semmit!

Köszi!

2008. szept. 7. 13:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Ha a gyümölcsök közül a három alap meg volt és nincs velük próbléma, akkor lehet folytatni a zöldségekkel (krumpli, sárgarépa, sütőtök).

Tejpépet nem tudom, mert mi még nem eszünk ilyet!

Mi is még csak kostolgatunk, úgy, hogy a kiváltással kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy 150 gramm mennyiséget, ha megeszik mondjuk tízóraira, egy fajta gyümölcsből az már egy kiváltott étkezésnek számit!

Boldog babázást!

2008. szept. 7. 14:03
 2/3 anonim ***** válasza:

A hozzá táplálást 17-26 hetes kor közt kell elkezdeni. Tejpépet lehetőleg ne adj neki 1 éves korig. Danoninó ,túrórúdi és egyéb ilyen bolti termék nem neki való, ez akkor lesz érdekes ha már a tejtermékeket vezeted be. Ha egy étkezésre jól lakik az adott gyümivel kiváltottál egy tápszert.

Mindig fokozatosan stb. Amit az előttem szóló írt is fogadd meg:)))

2008. szept. 7. 14:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Sokan azt mondják, hogy tejpéppel is lehet kezdeni a hozzátáplálást, csak akkor 3-5 napig (ahogy a gyümiknél is) nem szabad mást adni, csak azt, aztán keverheted gyümivel...

Leírom, hogy én hogy csinálom/csináltam

Én előbb a gyümölccsel kezdtem, alma, barack, aztán jött volna a banán amit nem eszik meg. Majd a sütőtök, az sem kell neki, és a sárgarépa - szintén utálat tárgya.

Így maradtam az alma-barack párosnál. Én bébiételt adok neki, így aránylag egyszerű dolgom volt, alma, barack, alma-barack, alma-barack-rizs, aztán találtam alma-szőlő-rizst (azt is szereti).

És amit imád még az alma-burgonya.

Én először keveset adtam neki, szerencsémre egyikre sem volt allergiás-így mára már (kicsivel több mint 2 hét telt el) kiváltottam délelőtt egy evést (nekem is tápszeres a babám, védőnő javaslatára kezdtem hozzátáplálni, mert a lánykám is 8x-9x evett egy nap, van még -sajnos- most is úgy, hogy 2 óránként eszik, éjjel is:( )

Most ott tartunk, hogy majd egy üveg bébiételt megeszik, délelőtt 10 óra körül. És 2,5-3 óra múlva már követeli a tápszert, amiből megeszi a szokásos adagot (160 ml).

Ezért én nem lennék abban biztos, hogy kevesebbet fog enni a babád ha már gyümit adsz neki...legalábbis ha saját magunkból indulok ki.

Igen, a tejpépet szintén nem szereti a lánykám, már próbáltam gyümölccsel is adni-de repült amerre látott....

Próbálkozz, türelmesen-én még ma is félek, még nem merek du. gyümölcsöt adni neki. Pedig szerintem már adhatnék...

Lassan azt is bevezetem.

Sok szerencsét, jó kóstolgatást

16 hetes baba anyukája

2008. szept. 7. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!